Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 2 x 320 g pakiranja kupovnog lisnatog tijesta
  • 4 žlice kečapa od rajčice
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 12 ploški kuhane dimljene puretine ili šunke
  • 200 g sira gauda, naribanog
  • 1 jaje iz slobodnog uzgoja, lagano umućeno
  • krupna sol
  • 1 žličica sjemenki crnog sezama

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka. Veći pleh obložite papirom za pečenje.
  • 2. Razmotajte oba pakiranja lisnatog tijesta pa dva kraća ruba pritiskanjem spojite u jedinstvenu dugačku koru. Dugačku koru tijesta rasprostrite po radnoj površini. Pazite da tijesto radi lakšeg rukovanja ostane na neprianjajućem papiru u koje je bilo umotano.
  • 3. U zdjelici pomiješajte kečap i papriku pa premažite tijesto, ostavite samo centimetar mjesta uz rubove. Na vrh poslažite ploške puretine ili šunke, pa gore razbacajte ribani sir.
  • 4. Tijesto motajte poput rolade, počevši od duljeg ruba. Pokušajte ga što čvršće uviti. Krajeve uvijenog tijesta spojite u obliku kruga i zapečatite gnječenjem prstima.
  • 5. Krug od uvijenog tijesta premjestite na pripremljen pleh. Oštrim nožem zarežite 2 cm duboke ulomke na vanjskom rubu kruga, pazeći da unutrašnjost kruga ostane čitava. Nježno obuhvatite i uvrnite svaki zarezan ulomak tijesta pa ga polegnite na stranu, tako da izložite nadjev.
  • 6. Vrh kruga premažite umućenim jajetom pa pospite solju i sezamom. Pecite ga 30 minuta.
  • 7. Kad je izvadite iz pećnice, krunu prije posluživanja ostavite se malo ohladi na plehu.

Povezani recepti

Vidi sve