Kruna od šunke i sira
Recept iz: Nadiya Hussain
Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off. Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj!
Sastojci
- 2 x 320 g pakiranja kupovnog lisnatog tijesta
- 4 žlice kečapa od rajčice
- 1 žličica mljevene paprike
- 12 ploški kuhane dimljene puretine ili šunke
- 200 g sira gauda, naribanog
- 1 jaje iz slobodnog uzgoja, lagano umućeno
- krupna sol
- 1 žličica sjemenki crnog sezama
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka. Veći pleh obložite papirom za pečenje.
- 2. Razmotajte oba pakiranja lisnatog tijesta pa dva kraća ruba pritiskanjem spojite u jedinstvenu dugačku koru. Dugačku koru tijesta rasprostrite po radnoj površini. Pazite da tijesto radi lakšeg rukovanja ostane na neprianjajućem papiru u koje je bilo umotano.
- 3. U zdjelici pomiješajte kečap i papriku pa premažite tijesto, ostavite samo centimetar mjesta uz rubove. Na vrh poslažite ploške puretine ili šunke, pa gore razbacajte ribani sir.
- 4. Tijesto motajte poput rolade, počevši od duljeg ruba. Pokušajte ga što čvršće uviti. Krajeve uvijenog tijesta spojite u obliku kruga i zapečatite gnječenjem prstima.
- 5. Krug od uvijenog tijesta premjestite na pripremljen pleh. Oštrim nožem zarežite 2 cm duboke ulomke na vanjskom rubu kruga, pazeći da unutrašnjost kruga ostane čitava. Nježno obuhvatite i uvrnite svaki zarezan ulomak tijesta pa ga polegnite na stranu, tako da izložite nadjev.
- 6. Vrh kruga premažite umućenim jajetom pa pospite solju i sezamom. Pecite ga 30 minuta.
- 7. Kad je izvadite iz pećnice, krunu prije posluživanja ostavite se malo ohladi na plehu.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira
Recepti Nadiya Hussain
Voćna salata Fattoush
Recepti Tom Kerridge
Zapečeni ananas na roštilju sa slanom rum karamelom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nadiya Hussain
Coleslaw od prokulica
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija