Opis

Stavite kukuruzni čips u multipraktik te ga zavrtite 4-5 puta kako bi nastale sitne mrvice. Raširite po tanjuru i dodajte sir.

U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir, kukuruzno brašno, luk i češnjak u prahu te prstohvat soli i papra. Rukama oblikujte kuglice veličine loptica za golf te ih pritisnite kako bi nastale debele lepinjice.

Uronite lepinjice od krumpira u smjesu jaja, ocijedite od viška smjese, a zatim ravnomjerno obložite mrvicama od kukuruznog čipsa. 

Zagrijte ulje na srednjoj do jakoj vatri. Lagano dodajte krumpire u ulje i pecite 1-2 minute sa svake strane dok ne postanu zlatno-smeđi. Ocijedite na kuhinjskom papiru i poslužite vruće s umakom ili prilogom po vašem ukusu.

Sastojci

  • 2 velike šake kukuruznog čipsa
  • 2 žlice svježe ribanog parmezana
  • biljno ulje za plitko prženje
  • 250 g pire krumpira
  • 2 žlice kukuruznog brašna, brašna od slanutka  ili običnog brašna
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • Prstohvat soli i papra
  • 3 jajeta istučena sa žlicom vode

Povezani recepti