Kruške u nadjevu frangipane (u nadjevu od badema)

Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.
Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezine televizijske emisije emitirane su diljem svijeta. 
Rachelin stil kuhanja je, prije svega, praktičan - jednostavna, ali ukusna jela, idealna za obitelj i prijatelje. 

Sastojci

  • 6 zrelih krušaka oguljenih očišćenih i narezanih na komadiće veličine 2 cm
  • šećer u prahu za posipanje
  • 175 g maslaca omekšalog
  • 250 g šećera
  • 6 jaja
  • 250 g mljevenih badema
  • Posuda za pečenje u pećnici veličine 20 x 30 cm

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 2. Prvo napravite frangipane. U veliku zdjelu stavite maslac i mutite dok ne bude jako mekan. Dodajte šećer i nastavite mutiti dok ne bude mekano i prozračno, a zatim umutite jedno po jedno jaje. Na kraju umiješajte mljevene bademe. Drugi način: stavite maslac, šećer i jaja u kuhinjski robot i miksajte da se sjedini. Dodajte bademe i kratko miksajte dok se potpuno ne umiješa.
  • 3. Stavite kruške u posudu za pečenje u pećnici i po njima rasporedite nadjev od badema frangipane. Stavite u pećnicu (no ne preblizu vrhu pećnice, da se ne bi prebrzo zapeklo) i pecite 40-50 minuta ili dok se nadjev taman ne stegne. Kruške bi do tog trenutka već trebale biti mekane.
  • 4. Poslužite toplo, pospite šećerom u prahu i dodajte malo tučenog vrhnja.

Povezani recepti

Vidi sve