Kruške u nadjevu frangipane (u nadjevu od badema)
Recept iz: Rachel Allen
Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.
Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezine televizijske emisije emitirane su diljem svijeta.
Rachelin stil kuhanja je, prije svega, praktičan - jednostavna, ali ukusna jela, idealna za obitelj i prijatelje.
Sastojci
- 6 zrelih krušaka oguljenih očišćenih i narezanih na komadiće veličine 2 cm
- šećer u prahu za posipanje
- 175 g maslaca omekšalog
- 250 g šećera
- 6 jaja
- 250 g mljevenih badema
- Posuda za pečenje u pećnici veličine 20 x 30 cm
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- 2. Prvo napravite frangipane. U veliku zdjelu stavite maslac i mutite dok ne bude jako mekan. Dodajte šećer i nastavite mutiti dok ne bude mekano i prozračno, a zatim umutite jedno po jedno jaje. Na kraju umiješajte mljevene bademe. Drugi način: stavite maslac, šećer i jaja u kuhinjski robot i miksajte da se sjedini. Dodajte bademe i kratko miksajte dok se potpuno ne umiješa.
- 3. Stavite kruške u posudu za pečenje u pećnici i po njima rasporedite nadjev od badema frangipane. Stavite u pećnicu (no ne preblizu vrhu pećnice, da se ne bi prebrzo zapeklo) i pecite 40-50 minuta ili dok se nadjev taman ne stegne. Kruške bi do tog trenutka već trebale biti mekane.
- 4. Poslužite toplo, pospite šećerom u prahu i dodajte malo tučenog vrhnja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom
Recepti Kirsten Tibballs
Sladoledni štapići čupavci