Kruh s pistacijama, ružom i malinama

Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.

Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije. 

Sastojci

  • 80 g pistacija
  • 100 g maslaca
  • 200 g bjelanaca (oko 5-6 kom.)
  • 100 g smeđeg šećera
  • 80 g brašna
  • 50 g maslinovog ulja
  • 4 g praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • maslac i brašno za mazanje kalupa
  • 300 g mascarponea
  • 100 g malina
  • 70 g šećera u prahu
  • 10 g ružine vodice
  • maline i latice ruže

Priprema

  • 1. Nasjeckajte pistacije. Stavite maslac u lonac i zagrijte ga na umjerenoj vatri dok ne posmeđi i ne dobije orašastu aromu. Stavite bjelanca, šećer, brašno, prašak za pecivo i ulje u veliku posudu. Dodajte prstohvat soli, isjeckane pistacije i lijepo promiješajte žičanom mutilicom. Malo-pomalo ulijevajte maslac, koji neprestano miješate.
  • 2. Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite lim za pečenje maslacem i posipajte ga brašnom. Ulijte tijesto u kalup. Pecite kruh dok nije gotov, za nekih 30 minuta.
  • 3. Za kremu na sitno isjeckajte maline te ih pomiješajte sa sirom mascarponeom, ružinom vodicom i šećerom u prahu. Prebacite u zdjelu.
  • 4. Prepolovite ohlađeni kruh po dužini tako da dobijete jedan deblji i jedan tanji dio. Slijepite ih kremom od mascarponea i malina. Odozgo ukrasite kremom pomoću lopatice. Ukrasite polovicama malina i ružinim laticama.

Povezani recepti

Vidi sve