Kruh s pistacijama, ružom i malinama
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.
Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 80 g pistacija
- 100 g maslaca
- 200 g bjelanaca (oko 5-6 kom.)
- 100 g smeđeg šećera
- 80 g brašna
- 50 g maslinovog ulja
- 4 g praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- maslac i brašno za mazanje kalupa
- 300 g mascarponea
- 100 g malina
- 70 g šećera u prahu
- 10 g ružine vodice
- maline i latice ruže
Priprema
- 1. Nasjeckajte pistacije. Stavite maslac u lonac i zagrijte ga na umjerenoj vatri dok ne posmeđi i ne dobije orašastu aromu. Stavite bjelanca, šećer, brašno, prašak za pecivo i ulje u veliku posudu. Dodajte prstohvat soli, isjeckane pistacije i lijepo promiješajte žičanom mutilicom. Malo-pomalo ulijevajte maslac, koji neprestano miješate.
- 2. Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite lim za pečenje maslacem i posipajte ga brašnom. Ulijte tijesto u kalup. Pecite kruh dok nije gotov, za nekih 30 minuta.
- 3. Za kremu na sitno isjeckajte maline te ih pomiješajte sa sirom mascarponeom, ružinom vodicom i šećerom u prahu. Prebacite u zdjelu.
- 4. Prepolovite ohlađeni kruh po dužini tako da dobijete jedan deblji i jedan tanji dio. Slijepite ih kremom od mascarponea i malina. Odozgo ukrasite kremom pomoću lopatice. Ukrasite polovicama malina i ružinim laticama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega