Opis
Način pripreme:
1. Nasjeckajte pistacije. Stavite maslac u lonac i zagrijte ga na umjerenoj vatri dok ne posmeđi i ne dobije orašastu aromu. Stavite bjelanca, šećer, brašno, prašak za pecivo i ulje u veliku posudu. Dodajte prstohvat soli, isjeckane pistacije i lijepo promiješajte žičanom mutilicom. Malo-pomalo ulijevajte maslac, koji neprestano miješate.
2. Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva (na vrući zrak). Namažite lim za pečenje maslacem i posipajte ga brašnom. Ulijte tijesto u kalup. Pecite kruh dok nije gotov, za nekih 30 minuta.
3. Za kremu na sitno isjeckajte maline te ih pomiješajte sa sirom mascarponeom, ružinom vodicom i šećerom u prahu. Prebacite u zdjelu.
4. Prepolovite ohlađeni kruh po dužini tako da dobijete jedan deblji i jedan tanji dio. Slijepite ih kremom od mascarponea i malina. Odozgo ukrasite kremom pomoću lopatice. Ukrasite polovicama malina i ružinim laticama.
Sastojci
Za kruh
- 80 g pistacija
- 100 g maslaca
- 200 g bjelanaca (оko 5-6 kom.)
- 100 g smeđeg šećera
- 80 g brašna
- 50 g maslinovog ulja
- 4 g praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
- maslac i brašno za mazanje kalupa
Za kremu od mascarponea
- 300 g mascarponea
- 100 g malina
- 70 g šećera u prahu
- 10 g ružine vodice
Za ukrašavanje
Za ukrašavanje
- maline i latice ruže