Kruh s crnim pivom

Postupak

1. Ugrijte pećnicu na 230 °C te biljnim uljem namastite kalup za štrucu od 900 g.

2. Dodajte glatko brašno, sodu bikarbonu i sol u veliku zdjelu. Dodajte cjelovito brašno i šećer.

3. Ulijte crno pivo i mlaćenicu. Dobro promiješajte kako biste dobili mokro tijesto.

4. Izlijte tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Nježno uvijajte i presavijajte smjesu sve dok ne dobijete debelu kobasicu, otprilike veličine kalupa.

5. Stavite tijesto u namašćen kalup te ga mokrim rukama stisnite i zagladite površinu. Ostavite ga 10 minuta.

6. Pecite ga 10 minuta, a zatim snizite temperaturu pećnice na 180 °C. Pecite još 25 minuta, sve dok površina ne bude zlatna, a dno zvuči šuplje kad ga lupite.

7. Ostavite da se hladi u kalupu pet minuta, a zatim ga izvadite na rešetku. Pustite da se ohladi prije nego što ga narežete.

Sastojci

  • Sastojci: biljno ulje za mašćenje 200 g glatkog brašna dodatno za posipanje 2 žličice sode bikarbone 1 žličica soli 550 g cjelovitog pšeničnog brašna dodatno za posipanje 2 žlice tamnog smeđeg šećera 300 ml crnog piva 220 ml mlaćenice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve