Kruh s crnim pivom
Recept iz: Paul Hollywood
Postupak
1. Ugrijte pećnicu na 230 °C te biljnim uljem namastite kalup za štrucu od 900 g.
2. Dodajte glatko brašno, sodu bikarbonu i sol u veliku zdjelu. Dodajte cjelovito brašno i šećer.
3. Ulijte crno pivo i mlaćenicu. Dobro promiješajte kako biste dobili mokro tijesto.
4. Izlijte tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Nježno uvijajte i presavijajte smjesu sve dok ne dobijete debelu kobasicu, otprilike veličine kalupa.
5. Stavite tijesto u namašćen kalup te ga mokrim rukama stisnite i zagladite površinu. Ostavite ga 10 minuta.
6. Pecite ga 10 minuta, a zatim snizite temperaturu pećnice na 180 °C. Pecite još 25 minuta, sve dok površina ne bude zlatna, a dno zvuči šuplje kad ga lupite.
7. Ostavite da se hladi u kalupu pet minuta, a zatim ga izvadite na rešetku. Pustite da se ohladi prije nego što ga narežete.
Sastojci
- Sastojci: biljno ulje za mašćenje 200 g glatkog brašna dodatno za posipanje 2 žličice sode bikarbone 1 žličica soli 550 g cjelovitog pšeničnog brašna dodatno za posipanje 2 žlice tamnog smeđeg šećera 300 ml crnog piva 220 ml mlaćenice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Paul Hollywood
Empanade (punjena peciva) od piletine i kobasice chorizo
Recepti Paul Hollywood
Duboka pita od divljači
Recepti Paul Hollywood
Pita od ljutike, luka i vlasca
Recepti Paul Hollywood
Paketići od špinata, sira fete i pinjola
Recepti Paul Hollywood
Tajlandska pita od piletine
Recepti Paul Hollywood
Pita od slanine i jaja
Recepti Paul Hollywood
Pita od jabuka i sira Wensleydale
Recepti Paul Hollywood
Pita sa svježim sirom iz Yorkshirea
Recepti Paul Hollywood
Pita od cikle
Recepti Paul Hollywood
Biskvit s medom od vrijeska