Kruh s crnim pivom

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu. Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“, „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“ stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.
Nakon svog školovanja i uspjeha po Britanskim hotelima, Paul je iskoristio priliku da putuje kroz Cipar, Egipat i Jordan posjećujući udaljena sela kako bi otkrio antičku tehniku pečenja kruha. Jednom je prilikom, putujući kroz Beduin, pekao kruh usred pustinje.

Sastojci

  • biljno ulje za mašćenje
  • 200 g glatkog brašna
  • dodatno za posipanje: 2 žličice sode bikarbone, 1 žličica soli, 550 g cjelovitog pšeničnog brašna
  • dodatno za posipanje: 2 žlice tamnog smeđeg šećera, 300 ml crnog piva, 220 ml mlaćenice

Priprema

  • 1. Ugrijte pećnicu na 230 °C te biljnim uljem namastite kalup za štrucu od 900 g.
  • 2. Dodajte glatko brašno, sodu bikarbonu i sol u veliku zdjelu. Dodajte cjelovito brašno i šećer.
  • 3. Ulijte crno pivo i mlaćenicu. Dobro promiješajte kako biste dobili mokro tijesto.
  • 4. Izlijte tijesto na lagano pobrašnjenu površinu. Nježno uvijajte i presavijajte smjesu sve dok ne dobijete debelu kobasicu, otprilike veličine kalupa.
  • 5. Stavite tijesto u namašćen kalup te ga mokrim rukama stisnite i zagladite površinu. Ostavite ga 10 minuta.
  • 6. Pecite ga 10 minuta, a zatim snizite temperaturu pećnice na 180 °C. Pecite još 25 minuta, sve dok površina ne bude zlatna, a dno zvuči šuplje kad ga lupite.
  • 7. Ostavite da se hladi u kalupu pet minuta, a zatim ga izvadite na rešetku. Pustite da se ohladi prije nego što ga narežete.

Povezani recepti

Vidi sve