Opis


Način pripreme:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Pomiješajte dvije vrste brašna, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, jaja, med i limunov sok. Dobro promiješajte, trebate dobiti rijetko tijesto, kao za palačinke. Ulijte smjesu u izduženi kalup za pečenje. Stavite tijesto u zagrijanu pećnicu na oko 2-3 minute da započne proces pečenja.  

2. Za to vrijeme narežite banane na kriške. Izvadite tijesto, u njega ravno stavite kolutiće banane uspravno do polovice tijesta. Posipajte narezanim bademima i vratite u pećnicu na oko 17 minuta dok ne postane zlatno-smeđe. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.  

3. Za kremu pomiješajte kozji sir sa sjemenkama iz mahune vanilije i šećerom u prahu. Poslužite kruh od banane s kremom od kozjeg sira i vanilije. 

Sastojci

Za kruh

  • 70 g brašna
  • 30 g bademovog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 3 jajeta
  • 1 limun
  • 85 g meda
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 2 banane
  • 15 G narezanih badema

Za kremu

  • 350 g kozjeg krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije

Povezani recepti