Kruh od banane s kremom od kozjeg sira i vanilije
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 70 g brašna
- 30 g bademovog brašna
- 10 g praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 limun
- 85 g meda
- 100 g rastopljenog maslaca
- 2 banane
- 15 g narezanih badema
- 350 g kozjeg krem sira
- 50 g šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak).
- 2. Pomiješajte dvije vrste brašna, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, jaja, med i limunov sok.
- 3. Dobro promiješajte, trebate dobiti rijetko tijesto, kao za palačinke.
- 4. Ulijte smjesu u izduženi kalup za pečenje.
- 5. Stavite tijesto u zagrijanu pećnicu na oko 2-3 minute da započne proces pečenja.
- 6. Za to vrijeme narežite banane na kriške.
- 7. Izvadite tijesto, u njega ravno stavite kolutiće banane uspravno do polovice tijesta.
- 8. Posipajte narezanim bademima i vratite u pećnicu na oko 17 minuta dok ne postane zlatno-smeđe.
- 9. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- 10. Za kremu pomiješajte kozji sir sa sjemenkama iz mahune vanilije i šećerom u prahu. Poslužite kruh od banane s kremom od kozjeg sira i vanilije.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca