Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 70 g brašna
  • 30 g bademovog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 3 jajeta
  • 1 limun
  • 85 g meda
  • 100 g rastopljenog maslaca
  • 2 banane
  • 15 g narezanih badema
  • 350 g kozjeg krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 mahuna vanilije

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak).
  • 2. Pomiješajte dvije vrste brašna, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, jaja, med i limunov sok.
  • 3. Dobro promiješajte, trebate dobiti rijetko tijesto, kao za palačinke.
  • 4. Ulijte smjesu u izduženi kalup za pečenje.
  • 5. Stavite tijesto u zagrijanu pećnicu na oko 2-3 minute da započne proces pečenja.  
  • 6.  Za to vrijeme narežite banane na kriške.
  • 7. Izvadite tijesto, u njega ravno stavite kolutiće banane uspravno do polovice tijesta.
  • 8. Posipajte narezanim bademima i vratite u pećnicu na oko 17 minuta dok ne postane zlatno-smeđe.
  • 9. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.  
  • 10.  Za kremu pomiješajte kozji sir sa sjemenkama iz mahune vanilije i šećerom u prahu. Poslužite kruh od banane s kremom od kozjeg sira i vanilije.

Povezani recepti

Vidi sve