Opis

1. U veliku posudu natrgajte banane* i zatim ih pasirajte. Prebacite ih u veću posudu. Dodajte mekani maslac, šećer i jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo u smjesu. Dobro promiješajte špatulom.

 

2. Prebacite smjesu u pravokutni kalup za kolač prethodno namašćen i prekriven papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 30-40 minuta.

 

4. Na još topli kruh od banane poredajte tanke kriške breskvi iz kompota i smrznute maline.

 

*Prezrele banane možete i smrznuti narezane na komade. Iskoristite ih uz zobene pahuljice umjesto kiselog ili svježeg mlijeka.

Sastojci

Sastojci

  • 140 g mekanog maslaca
  • 140 g šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 jako zrele banane
  • 140 g ekstrafinog brašna

Za ukras

  • smrznute maline
  • 2 breskve iz kompota

Povezani recepti