Kruh od banane
Recept iz: Božana Katsarova
1. U veliku posudu natrgajte banane* i zatim ih pasirajte. Prebacite ih u veću posudu. Dodajte mekani maslac, šećer i jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo u smjesu. Dobro promiješajte špatulom.
2. Prebacite smjesu u pravokutni kalup za kolač prethodno namašćen i prekriven papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 30-40 minuta.
4. Na još topli kruh od banane poredajte tanke kriške breskvi iz kompota i smrznute maline.
*Prezrele banane možete i smrznuti narezane na komade. Iskoristite ih uz zobene pahuljice umjesto kiselog ili svježeg mlijeka.
Sastojci
- Sastojci140 g mekanog maslaca 140 g šećera 50 g šećera u prahu 2 jaja 1 žličica praška za pecivo 3 jako zrele banane 140 g ekstrafinog brašnaZa ukras smrznute maline 2 breskve iz kompota
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Božana Katsarova
Pileća juha s povrćem
Recepti Božana Katsarova
Pačji bataci, omotani u kadaif, čičoku i mrkve
Recepti Božana Katsarova
Keksići od sira i pečene marinirane paprike
Recepti Božana Katsarova
Krem-karamel
Recepti Božana Katsarova
Svinjeći đuveč
Recepti Božana Katsarova
Miš-maš
Recepti Božana Katsarova
Humus
Recepti Božana Katsarova
Pogače (Vafli)
Recepti Božana Katsarova
Zelena salata s palentom
Recepti Božana Katsarova
Buncek s umakom gravy