1. U veliku posudu natrgajte banane* i zatim ih pasirajte. Prebacite ih u veću posudu. Dodajte mekani maslac, šećer i jaja. Dodajte brašno i prašak za pecivo u smjesu. Dobro promiješajte špatulom.

 

2. Prebacite smjesu u pravokutni kalup za kolač prethodno namašćen i prekriven papirom za pečenje. Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 30-40 minuta.

 

4. Na još topli kruh od banane poredajte tanke kriške breskvi iz kompota i smrznute maline.

 

*Prezrele banane možete i smrznuti narezane na komade. Iskoristite ih uz zobene pahuljice umjesto kiselog ili svježeg mlijeka.

Sastojci

  • Sastojci140 g mekanog maslaca 140 g šećera 50 g šećera u prahu 2 jaja 1 žličica praška za pecivo 3 jako zrele banane 140 g ekstrafinog brašnaZa ukras smrznute maline 2 breskve iz kompota

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve