Kruh bez glutena

Kruh bez glutena

Opis

Način pripreme:

1. Prvo pripremite nadjev za kruh, tako da u blender stavite filirane bademe. Dodajte šećer i fino sameljite. Dodajte naribanu limunovu koru i jaje i ponovno sameljite. Izvadite smjesu na dasku i mijesite pa oblikujte roladu.

2. U posudu stavite grožđice i sušene marelice i zalijte ih vrućom vodom. Ostavite da stoji 20 minuta.

3. Ogulite i naribajte jabuke i mrkvu. Rastopite kokosov maslac.

4. U posudi istucite jaja i dodajte naribane mrkve i jabuke, kokosov maslac, kokosove mrvice, suncokretove sjemenke, sezam i mljevene bademe (brašno od badema). Procijedite grožđice i sušene marelicu i dodajte i njih. Promiješajte.

5. Namastite glinenu ili keramičku posudu. Prekrijte papirom za pečenje. Stavite pola smjese i u sredini napravite mjesta za nadjev – roladu. Stavite roladu i gore izlijte ostatak smjese za kolač i tako ga prekrijte. Kolač ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 40 minuta.

6. Nakon što se kolač ohladio i lagano stvrdnuo, prebacite ga na poslužavnik i narežite na komade.

Sastojci

Sastojci

  • 125 g grožđica
  • 125 g sušenih marelica
  • 1 žlica kokosova maslaca
  • 2 jabuke
  • 1 mrkva
  • 250 g fino mljevenih badema
  • 6 jaja
  • 2 žlice kokosovih mrvica
  • 2 žlice svježih oguljenih suncokretovih sjemenki
  • 2 žlice sezama
  • 2 žlice cimeta

Za nadjev

  • 150 g badema u listićima
  • 40 g palmina šećera
  • 1 jaje
  • 1 limeta
  • naribana kora

Povezani recepti