Kruh bez glutena
Recept iz: Rudolph van Veen
Način pripreme:
1. Prvo pripremite nadjev za kruh, tako da u blender stavite filirane bademe. Dodajte šećer i fino sameljite. Dodajte naribanu limunovu koru i jaje i ponovno sameljite. Izvadite smjesu na dasku i mijesite pa oblikujte roladu.
2. U posudu stavite grožđice i sušene marelice i zalijte ih vrućom vodom. Ostavite da stoji 20 minuta.
3. Ogulite i naribajte jabuke i mrkvu. Rastopite kokosov maslac.
4. U posudi istucite jaja i dodajte naribane mrkve i jabuke, kokosov maslac, kokosove mrvice, suncokretove sjemenke, sezam i mljevene bademe (brašno od badema). Procijedite grožđice i sušene marelicu i dodajte i njih. Promiješajte.
5. Namastite glinenu ili keramičku posudu. Prekrijte papirom za pečenje. Stavite pola smjese i u sredini napravite mjesta za nadjev – roladu. Stavite roladu i gore izlijte ostatak smjese za kolač i tako ga prekrijte. Kolač ispecite u prethodno ugrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 40 minuta.
6. Nakon što se kolač ohladio i lagano stvrdnuo, prebacite ga na poslužavnik i narežite na komade.
Sastojci
- Sastojci125 g grožđica 125 g sušenih marelica 1 žlica kokosova maslaca 2 jabuke 1 mrkva 250 g fino mljevenih badema 6 jaja 2 žlice kokosovih mrvica 2 žlice svježih oguljenih suncokretovih sjemenki 2 žlice sezama 2 žlice cimetaZa nadjev150 g badema u listićima 40 g palmina šećera 1 jaje 1 limeta naribana kora
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama