Krepka integralna tjestenina s prokulicama, sirom i krumpirom

Nigella Lawson rođena je 6. siječnja 1960. godine u Londonu. Nakon fakulteta radila je kao književni kritičar te kritičar restorana da bi kasnije postala zamjenica urednika The Sunday Timesa. Radila je i kao novinar freelancer, pišući za brojne novine i časopise. 1998. izdala je svoju prvu kuharicu - "Kako jesti", koja je ubrzo postala best seller, a godinu nakon krenula i njezina prva televizijska serija - "Nigella Bites". Od tada je izdala još 10 knjiga o kulinarstvu i postala prepoznatljiva TV ličnost.

 

Sastojci

  • 750 g prokulica očišćenih i raspolovljenih
  • 250 g krumpira za pečenje oguljenog i izrezanog na kockice veličine 2-3 cm
  • 500 g integralne trotiglioni ili penne tjestenine
  • sol
  • 100 g ricotte
  • 250 g gruyerea izrezanog na kockice
  • 50 g nesoljenog maslaca omekšanog

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 200°C/400f/plin 6 i napunite veliki lonac vodom za kuhanje prokulica, krumpira i tjestenine.
  • 2. Kad voda zakuha dobro ju posolite, ubacite pripremljene prokulice, kockice krumpira i tjesteninu. Pustite da voda ponovno provrije i kuhajte 8-10 minuta ili dok krumpir ne postane mekan, a tjestenina al dente. Prije cijeđenja uzmite 2 šalice vode iz lonca i odložite.
  • 3. Stavite ocijeđenu tjesteninu, prokulice i krumpir u lim za pečenje (ili posudu za lazanje) pa dodajte ricottu i kockice gruyerea. Prelijte šalicom vode od kuhanja i dobro promiješajte. Dodajte još tekućine ako mislite da je tjestenina presuha.
  • 4. Zagrijte maslac i ulje sa češnjakom u lončiću pa dodajte kadulju kad se maslac otopi i počne lagano ključati. Pržite oko 30 sekundi pa prelijte maslac s kaduljom po tjestenini spremnoj za pečenje. Pospite parmezanom i pecite u pećnici oko 20 minuta, nakon čega će površina biti svjetlosmeđe boje. Meni je ovo jelo najbolje kad se ostavi da odstoji najmanje 15 minuta prije posluživanja.

Povezani recepti

Vidi sve