Krepka integralna tjestenina s prokulicama, sirom i krumpirom
Recept iz: Nigella Lawson

Nigella Lawson rođena je 6. siječnja 1960. godine u Londonu. Nakon fakulteta radila je kao književni kritičar te kritičar restorana da bi kasnije postala zamjenica urednika The Sunday Timesa. Radila je i kao novinar freelancer, pišući za brojne novine i časopise. 1998. izdala je svoju prvu kuharicu - "Kako jesti", koja je ubrzo postala best seller, a godinu nakon krenula i njezina prva televizijska serija - "Nigella Bites". Od tada je izdala još 10 knjiga o kulinarstvu i postala prepoznatljiva TV ličnost.
Sastojci
- 750 g prokulica očišćenih i raspolovljenih
- 250 g krumpira za pečenje oguljenog i izrezanog na kockice veličine 2-3 cm
- 500 g integralne trotiglioni ili penne tjestenine
- sol
- 100 g ricotte
- 250 g gruyerea izrezanog na kockice
- 50 g nesoljenog maslaca omekšanog
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 200°C/400f/plin 6 i napunite veliki lonac vodom za kuhanje prokulica, krumpira i tjestenine.
- 2. Kad voda zakuha dobro ju posolite, ubacite pripremljene prokulice, kockice krumpira i tjesteninu. Pustite da voda ponovno provrije i kuhajte 8-10 minuta ili dok krumpir ne postane mekan, a tjestenina al dente. Prije cijeđenja uzmite 2 šalice vode iz lonca i odložite.
- 3. Stavite ocijeđenu tjesteninu, prokulice i krumpir u lim za pečenje (ili posudu za lazanje) pa dodajte ricottu i kockice gruyerea. Prelijte šalicom vode od kuhanja i dobro promiješajte. Dodajte još tekućine ako mislite da je tjestenina presuha.
- 4. Zagrijte maslac i ulje sa češnjakom u lončiću pa dodajte kadulju kad se maslac otopi i počne lagano ključati. Pržite oko 30 sekundi pa prelijte maslac s kaduljom po tjestenini spremnoj za pečenje. Pospite parmezanom i pecite u pećnici oko 20 minuta, nakon čega će površina biti svjetlosmeđe boje. Meni je ovo jelo najbolje kad se ostavi da odstoji najmanje 15 minuta prije posluživanja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Rižoto od piva i kobasice boerewors
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica
Recepti Mark Moriarty
Rižoto cacio e pepe
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Orzo sa špinatom i sirom
Recepti Luca Ciano
Čips od riže i sipinog crnila s tučenom ricottom
Recepti Donal Skehan
Tjestenina sa slaninom i kupusom
Recepti Laura Cassai
Kaneloni s pirjanim mesom