Krema od mliječne čokolade

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • Sastojci
  • 220 g tamne čokolade – isjeckane na sitno
  • 220 g mliječne čokolade – isjeckane na sitno
  • 1 ½ šalice slatkog vrhnja
  • 2 žlice kukuruznog sirupa
  • 340 g neslanog maslaca – mekanog
  • ali hladnog
  • izrezanog na komadiće od 2
  • 5 cm

Priprema

  • 1. Izrežite na sitno i tamnu i mliječnu čokoladu. Stavite ih u zdjelu i ostavite sa strane.
  • 2. U lončiću kuhajte slatko vrhnje i kukuruzni sirup dok ne zavriju.
  • 3. Maknite s plamena i prelijte preko čokolade. Ostavite 2-3 minute.
  • 4. Krenite od sredine i miješajte prema rubovima zdjele sve dok čokolada ne bude glatka. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  • 5. Postavite pjenjaču na samostojeći mikser i miksajte srednjom brzinom kremu, postupno dodavajući maslac dok smjesa ne bude glatka i svilenkasta.

Povezani recepti

Vidi sve