Krema od mliječne čokolade

Krema od mliječne čokolade

Opis

Priprema

 
  1. Izrežite na sitno i tamnu i mliječnu čokoladu. Stavite ih u zdjelu i ostavite sa strane.
  2. U lončiću kuhajte slatko vrhnje i kukuruzni sirup dok ne zavriju.
  3. Maknite s plamena i prelijte preko čokolade. Ostavite 2-3 minute.
  4. Krenite od sredine i miješajte prema rubovima zdjele sve dok čokolada ne bude glatka. Ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  5. Postavite pjenjaču na samostojeći mikser i miksajte srednjom brzinom kremu, postupno dodavajući maslac dok smjesa ne bude glatka i svilenkasta.

Sastojci

Sastojci

  • 220 g tamne čokolade – isjeckane na sitno
  • 220 g mliječne čokolade – isjeckane na sitno
  • 1 ½ šalice slatkog vrhnja
  • 2 žlice kukuruznog sirupa
  • 340 g neslanog maslaca – mekanog
  • ali hladnog
  • izrezanog na komadiće od 2
  • 5 cm

Povezani recepti