Krema Diplomat

Način pripreme:

1. Narežite kolač (od limuna ili masleni) na male kockice. Stavite ih u posudu, dodajte grožđice i promiješajte. Zalijte likerom, rumom ili konjakom i ponovno promiješajte. Smjesu rasporedite po dnu 4 staklenke ili posude.

2. U posudi pjenjačom razbijte jaja, žumanjke i šećer. Ulijte mlijeko i promiješajte. Dodajte koru naranče (veće komade) i promiješajte. Smjesu prelijte u vrč i njome napunite staklenke.

3. Zatvorite staklenke i stavite ih u lim s 2-3 prsta tople vode. Kremu pecite 1 sat do 1 sat i 15 minuta na 160 stupnjeva.

4. Za merengue kremu razbijte bjelanjke s prstohvatom šećera s pomoću miksera. Prokuhajte šećerni sirup od vode i šećera. Čim temperatura dosegne 121 stupanj, izlijte ga u tankom mlazu razbijenim bjelanjcima. Trebate dobiti tvrdu i pjenastu pjenu. Pjenu od bjelanjaka stavite u slastičarsku vrećicu s valovitim krajem.

5. Otvorite staklenke s ispečenom kremom i premažite ih jednom žlicom pekmeza od malina. Na svaku kremu istisnite malo kreme od bjelanjaka. S pomoću kuhinjskog upaljača zapalite bjelanjke. Ukrasite listovima svježe mente i pospite šećerom u prahu.

Sastojci

  • Sastojci100 g kolača 2 žlice likera od naranče 2 jaja 2 žumanjka 150 g šećera 500 ml svježeg mlijeka 1 žlica ušećerenih kora od naranče 50 g grožđicaZa merengue kremu60 ml vode 190 g šećera 100 g bjelanjka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve