Krekeri od sezama
Recept iz: Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte Annabelinu interpretaciju klasičnih krekera od sezama, savršen za popodnevnu užinu.
Sastojci
- 1 šalica bijelog brašna
- 135 g integralnog brašna
- 2 žlice bijelog sezama
- 2 žlice crnog sezama
- 1 žlica sitno narezanog origana
- 0.25 šalice maslinova ulja
- 1 žlica soli
- 1 žličica ulja od sezama
- 0.5 šalice vode
Priprema
- 1. U posudu uspite dvije vrste brašna i dvije vrste sezama. U slučaju da ne možete pronaći crni sezam, iskoristite samo bijeli. Dodajte sitno narezan svježi origano ili žličicu suhog origana i sol i promiješajte.
- 2. Dodajte maslinovo ulje i ulje od sezama u čašu s vodom i promiješajte. Izlijte u posudu sa suhim sastojcima. Promiješajte drvenom žlicom.
- 3. Čim oblikujte tijesto, podijelite ga na četiri dijela. Svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, što je moguće tanje, približno veličine 34x16 cm. Svaki list tijesta mora biti tanak poput papira.
- 4. Razvučeni list tijesta izrežite u pravokutnik, približno veličine 4x17 cm, i posložite ih u plitki lim prekriven papirom za pečenje. Krekere premažite uljem i pospite solju. Pecite ih u prethodno ugrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 15-20 minuta. Nakon što se krekeri ohlade, možete ih čuvati u kutiji tjednima.
- 5. Krekere poslužite sa sirom, sušenim kruškama i čašom bijelog vina.
- Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen inovativan desert sa pečenim kruškama kako bi okusili idealnu kombinaciju vina, kruški, cimeta i vanilije.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira