Krekeri od sezama

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte Annabelinu interpretaciju klasičnih krekera od sezama, savršen za popodnevnu užinu.

Sastojci

  • 1 šalica bijelog brašna
  • 135 g integralnog brašna
  • 2 žlice bijelog sezama
  • 2 žlice crnog sezama
  • 1 žlica sitno narezanog origana
  • 0.25 šalice maslinova ulja
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica ulja od sezama
  • 0.5 šalice vode

Priprema

  • 1. U posudu uspite dvije vrste brašna i dvije vrste sezama. U slučaju da ne možete pronaći crni sezam, iskoristite samo bijeli. Dodajte sitno narezan svježi origano ili žličicu suhog origana i sol i promiješajte.
  • 2. Dodajte maslinovo ulje i ulje od sezama u čašu s vodom i promiješajte. Izlijte u posudu sa suhim sastojcima. Promiješajte drvenom žlicom.
  • 3. Čim oblikujte tijesto, podijelite ga na četiri dijela. Svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, što je moguće tanje, približno veličine 34x16 cm. Svaki list tijesta mora biti tanak poput papira.
  • 4. Razvučeni list tijesta izrežite u pravokutnik, približno veličine 4x17 cm, i posložite ih u plitki lim prekriven papirom za pečenje. Krekere premažite uljem i pospite solju. Pecite ih u prethodno ugrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 15-20 minuta. Nakon što se krekeri ohlade, možete ih čuvati u kutiji tjednima.
  • 5. Krekere poslužite sa sirom, sušenim kruškama i čašom bijelog vina.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen inovativan desert sa pečenim kruškama kako bi okusili idealnu kombinaciju vina, kruški, cimeta i vanilije.

Povezani recepti

Vidi sve