Krekeri od maslinova ulja s umakom  od avokada

Način pripreme:

1. Unaprijed ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Pomiješajte vodu, maslinovo ulje i sol. Postupno dodavajte 150 g brašna, neprestano miješajući. Dobit ćete meko tijesto, koje se ne lijepi zbog maslinova ulja. Ako vam se učini da je previše mekano, dodajte još 20 g brašna.

3. Dobro umijesite tijesto. Mora postati glatko i elastično. Ostavite ga na sobnoj temperaturi da odleži 20 minuta.

4. Za umak zgnječite avokado sa sitno narezanim peršinom, sokom od limete i sirom. Posolite.

5. Rukama razvaljajte tijesto u tanak pravokutnik na papiru za pečenje.

6. Po tijestu rasporedite luk narezan na tanke polumjesece, pospite makom i sezamom.

7. Tijesto prenesite na papiru za pečenje u pravokutni lim. Narežite ga na kvadrate, a zatim na trokute, oštrim nožem ili nožem za pizzu.

8. Pecite krekere dok ne porumene, oko 10 minuta. Poslužite s umakom.

Sastojci

  • Sastojci150 g brašna 50 ml vode 50 ml maslinova ulja 0.5 žličice soli 0.5 glavice luka sezam i mak za posipanjeZa umak 1 kom avokada 100 g kremastog sira 1 češanj češnjaka 0.5 limete sok sol po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve