Krekeri od maslinova ulja s umakom od avokada
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Unaprijed ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Pomiješajte vodu, maslinovo ulje i sol. Postupno dodavajte 150 g brašna, neprestano miješajući. Dobit ćete meko tijesto, koje se ne lijepi zbog maslinova ulja. Ako vam se učini da je previše mekano, dodajte još 20 g brašna.
3. Dobro umijesite tijesto. Mora postati glatko i elastično. Ostavite ga na sobnoj temperaturi da odleži 20 minuta.
4. Za umak zgnječite avokado sa sitno narezanim peršinom, sokom od limete i sirom. Posolite.
5. Rukama razvaljajte tijesto u tanak pravokutnik na papiru za pečenje.
6. Po tijestu rasporedite luk narezan na tanke polumjesece, pospite makom i sezamom.
7. Tijesto prenesite na papiru za pečenje u pravokutni lim. Narežite ga na kvadrate, a zatim na trokute, oštrim nožem ili nožem za pizzu.
8. Pecite krekere dok ne porumene, oko 10 minuta. Poslužite s umakom.
Sastojci
- Sastojci150 g brašna 50 ml vode 50 ml maslinova ulja 0.5 žličice soli 0.5 glavice luka sezam i mak za posipanjeZa umak 1 kom avokada 100 g kremastog sira 1 češanj češnjaka 0.5 limete sok sol po želji
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom