Opis
Način pripreme:
1. Unaprijed ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Pomiješajte vodu, maslinovo ulje i sol. Postupno dodavajte 150 g brašna, neprestano miješajući. Dobit ćete meko tijesto, koje se ne lijepi zbog maslinova ulja. Ako vam se učini da je previše mekano, dodajte još 20 g brašna.
3. Dobro umijesite tijesto. Mora postati glatko i elastično. Ostavite ga na sobnoj temperaturi da odleži 20 minuta.
4. Za umak zgnječite avokado sa sitno narezanim peršinom, sokom od limete i sirom. Posolite.
5. Rukama razvaljajte tijesto u tanak pravokutnik na papiru za pečenje.
6. Po tijestu rasporedite luk narezan na tanke polumjesece, pospite makom i sezamom.
7. Tijesto prenesite na papiru za pečenje u pravokutni lim. Narežite ga na kvadrate, a zatim na trokute, oštrim nožem ili nožem za pizzu.
8. Pecite krekere dok ne porumene, oko 10 minuta. Poslužite s umakom.
Sastojci
Sastojci
- 150 g brašna
- 50 ml vode
- 50 ml maslinova ulja
- 0.5 žličice soli
- 0.5 glavice luka
- sezam i mak za posipanje
Za umak
- 1 kom avokada
- 100 g kremastog sira
- 1 češanj češnjaka
- 0.5 limete
- sok
- sol po želji