Krapow pile s brokulom
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 2 žlice suncokretova ulja
- 2 mala luka, sitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 2 Thai crvena chillija, sitno nasjeckana
- 8 pilećih bataka, bez kože i kostiju
- 2 žlice sojinog umaka s manje soli
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žlica umaka od oštriga
- 250 g paketa već kuhane jasmin riže
- velik snop Thai bosiljka
Priprema
- 1. Zagrijte ulje u tavi i polako pržite luk 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i chilli i kuhajte još 1–2 minute.
- 2. Oštrim nožem narežite piletinu što je sitnije moguće. Dodajte piletinu u tavu i pojačajte vatru da je posmeđite.
- 3. Dodajte sojin i riblji umak i onaj od oštriga i kuhajte dok piletina nije potpuno skuhana i glazirana u umaku. Za to vrijeme zagrijte rižu prema uputama na pakiranju.
- 4. Maknite tavu s vatre i umiješajte Thai bosiljak. Poslužite s jasmin rižom i brokulom dugačkih stapki kuhanom na pari, ako želite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Curry s piletinom i stabljikom banane
Recepti Michel Albert Roux
Salata od poširane piletine s umakom mousquetaire
Recepti Ainsley Harriott
Pita s piletinom, estragonom, porilukom i šampinjonima
Recepti Curtis Stone
Pečena piletina i grožđe s burratom i umakom od bijelog vina
Recepti Curtis Stone
Souvlaki od aromatične piletine na ražnju s pita-pogačicama i umakom tzatziki
Recepti Adam Liaw
Malezijski satay od piletine i nyonya umak od kikirikija
Recepti Adam Liaw
Saravaška laksa
Recepti Silvia Colloca
Piletina na lovački
Recepti Nico Reynolds
Karipski curry i piletina na žaru
Recepti Nico Reynolds
Nenadmašno pile na žaru u limunu i začinskom bilju