Opis
Zagrijte ulje u tavi i polako pržite luk 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i chilli i kuhajte još 1–2 minute.
Oštrim nožem narežite piletinu što je sitnije moguće. Dodajte piletinu u tavu i pojačajte vatru da je posmeđite.
Dodajte sojin i riblji umak i onaj od oštriga i kuhajte dok piletina nije potpuno skuhana i glazirana u umaku. Za to vrijeme zagrijte rižu prema uputama na pakiranju.
Maknite tavu s vatre i umiješajte Thai bosiljak. Poslužite s jasmin rižom i brokulom dugačkih stapki kuhanom na pari, ako želite.
Sastojci
- 2 žlice suncokretova ulja
- 2 mala luka, sitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 2 Thai crvena chillija, sitno nasjeckana
- 8 pilećih bataka, bez kože i kostiju
- 2 žlice sojinog umaka s manje soli
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žlica umaka od oštriga
- 250 g paketa već kuhane jasmin riže
- velik snop Thai bosiljka