Krapow pile s brokulom
Recept iz: Donal Skehan
Zagrijte ulje u tavi i polako pržite luk 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i chilli i kuhajte još 1–2 minute.
Oštrim nožem narežite piletinu što je sitnije moguće. Dodajte piletinu u tavu i pojačajte vatru da je posmeđite.
Dodajte sojin i riblji umak i onaj od oštriga i kuhajte dok piletina nije potpuno skuhana i glazirana u umaku. Za to vrijeme zagrijte rižu prema uputama na pakiranju.
Maknite tavu s vatre i umiješajte Thai bosiljak. Poslužite s jasmin rižom i brokulom dugačkih stapki kuhanom na pari, ako želite.
Sastojci
- 2 žlice suncokretova ulja
- 2 mala luka, sitno nasjeckana
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 2 Thai crvena chillija, sitno nasjeckana
- 8 pilećih bataka, bez kože i kostiju
- 2 žlice sojinog umaka s manje soli
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1 žlica umaka od oštriga
- 250 g paketa već kuhane jasmin riže
- velik snop Thai bosiljka
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom