Zagrijte ulje u tavi i polako pržite luk 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i chilli i kuhajte još 1–2 minute.

Oštrim nožem narežite piletinu što je sitnije moguće. Dodajte piletinu u tavu i pojačajte vatru da je posmeđite.

Dodajte sojin i riblji umak i onaj od oštriga i kuhajte dok piletina nije potpuno skuhana i glazirana u umaku. Za to vrijeme zagrijte rižu prema uputama na pakiranju.

Maknite tavu s vatre i umiješajte Thai bosiljak. Poslužite s jasmin rižom i brokulom dugačkih stapki kuhanom na pari, ako želite.

Sastojci

  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 2 mala luka, sitno nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 2 Thai crvena chillija, sitno nasjeckana
  • 8 pilećih bataka, bez kože i kostiju
  • 2 žlice sojinog umaka s manje soli
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1 žlica umaka od oštriga
  • 250 g paketa već kuhane jasmin riže
  • velik snop Thai bosiljka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve