Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 2 žlice suncokretova ulja
  • 2 mala luka, sitno nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 2 Thai crvena chillija, sitno nasjeckana
  • 8 pilećih bataka, bez kože i kostiju
  • 2 žlice sojinog umaka s manje soli
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1 žlica umaka od oštriga
  • 250 g paketa već kuhane jasmin riže
  • velik snop Thai bosiljka

Priprema

  • 1. Zagrijte ulje u tavi i polako pržite luk 5 minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i chilli i kuhajte još 1–2 minute.
  • 2. Oštrim nožem narežite piletinu što je sitnije moguće. Dodajte piletinu u tavu i pojačajte vatru da je posmeđite.
  • 3. Dodajte sojin i riblji umak i onaj od oštriga i kuhajte dok piletina nije potpuno skuhana i glazirana u umaku. Za to vrijeme zagrijte rižu prema uputama na pakiranju.
  • 4. Maknite tavu s vatre i umiješajte Thai bosiljak. Poslužite s jasmin rižom i brokulom dugačkih stapki kuhanom na pari, ako želite.

Povezani recepti

Vidi sve