Kraljevski rak s crvenim maslacem i usoljenim žumanjcima
Recept iz: Adam Liaw
Adam Liaw donosi dašak azijske kuhinje u vaš dom.
Sastojci
- Sastojci
- 10 krakova aljaškog kraljevskog raka
- 1 posudica mikro korijandera, ubrani listovi
- 30 g shio kombu, sitno nasjeckano (vidi bilješku)
- Usoljena žumanjca:
- 300 g gochujang (fermentirana koreanska čili pasta)
- 300 g smeđi miso
- 10 prepeličjih jaja
- Crveni maslac:
- 250 g kravljeg neslanog maslaca
- 2 dugačka crvena čilija, sjemenke uklonjene i tanko narezani
- 6 crvenih azijskih šalot lukovica, tanko narezana
- 100 g kozjeg maslaca
- 2 žlice korenskog čilija u prahu
Priprema
- Ovaj recept morate započeti dan ranije.
- Mora odstajati preko noći.
- Kako biste napravili usoljene žumanjke, u zdjeli pomiješajte gochujang i miso. Polovicu smjese stavite na mali lim i prekrijte s tkaninom od muslina. Koristeći palčeve, napravite 10 malih udubina u pasti. Pažljivo razdvojite bjelanjke i žumanjke iz jaja i svaki žumanjak stavite u zasebnu udubinu. Preostalu miso smjesu raširite preko druge tkanine od muslina, dovoljno velike da prekrije žumanjke, zatim je oprezno stavite na vrh žutanjaka.
- Prekrijte i ostavite u hladnjaku preko noći. Iz smjese za marinadu, izvvadite žumanjke i grubo narežite.
- Za crveni maslac, u lončić stavite 50 g kravljeg maslaca. Dodajte čili i šalot luk, te pecite na srednje jakoj vatri šest minuta ili dok ne omekša i počne poprimati smeđu boju. Dodajte preostali maslac i čili u prahu, smanjite vatru i pecite 20 minuta. Maknite s vatre i lagano začinite, zatim procijedite uz pomoć finog sita.
- Krakove raka razlomite i uz pomoć čekića ili velikog oštrog noža odrežite velike komade po dužini. Krakove stavite u posudu koja je dio lonca za kuhanje na pari i parite ih 3-4 minute ili dok ne budu gotove. Koristeći vadilicu za rakovo meso, pažljivo izvadite meso iz kraka, ali držite meso iz svakog kraka zasebno. Očistite rubove mesa i podijelite na tanjure.
- Rakove premažite crvenim maslacem, pospite sa shio kombu, mikro korijanderom i komadićima žumanjka.
- Bilješka
- Shio kombu je sitna slana morska trava. Paketići se mogu kupiti u japanskim trgovinama.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Avokado sa škampima
Recepti Annabel Langbein
Aromatične pirjane školjke
Recepti Adam Liaw
Škampi Longjing
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci Hokkien
Recepti Adam Liaw
Prženi rezanci u umaku
Recepti Adam Liaw
Pržena riža Yangzhou
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Adam Liaw
Prženi bambuovi izdanci i sušena šunka
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu