Opis
Upute
Ovaj recept morate započeti dan ranije.
Mora odstajati preko noći.
- Kako biste napravili usoljene žumanjke, u zdjeli pomiješajte gochujang i miso. Polovicu smjese stavite na mali lim i prekrijte s tkaninom od muslina. Koristeći palčeve, napravite 10 malih udubina u pasti. Pažljivo razdvojite bjelanjke i žumanjke iz jaja i svaki žumanjak stavite u zasebnu udubinu. Preostalu miso smjesu raširite preko druge tkanine od muslina, dovoljno velike da prekrije žumanjke, zatim je oprezno stavite na vrh žutanjaka.
- Prekrijte i ostavite u hladnjaku preko noći. Iz smjese za marinadu, izvvadite žumanjke i grubo narežite.
- Za crveni maslac, u lončić stavite 50 g kravljeg maslaca. Dodajte čili i šalot luk, te pecite na srednje jakoj vatri šest minuta ili dok ne omekša i počne poprimati smeđu boju. Dodajte preostali maslac i čili u prahu, smanjite vatru i pecite 20 minuta. Maknite s vatre i lagano začinite, zatim procijedite uz pomoć finog sita.
- Krakove raka razlomite i uz pomoć čekića ili velikog oštrog noža odrežite velike komade po dužini. Krakove stavite u posudu koja je dio lonca za kuhanje na pari i parite ih 3-4 minute ili dok ne budu gotove. Koristeći vadilicu za rakovo meso, pažljivo izvadite meso iz kraka, ali držite meso iz svakog kraka zasebno. Očistite rubove mesa i podijelite na tanjure.
- Rakove premažite crvenim maslacem, pospite sa shio kombu, mikro korijanderom i komadićima žumanjka.
Bilješka
- Shio kombu je sitna slana morska trava. Paketići se mogu kupiti u japanskim trgovinama.
Sastojci
Sastojci
- 10 krakova aljaškog kraljevskog raka
- 1 posudica mikro korijandera, ubrani listovi
- 30 g shio kombu, sitno nasjeckano (vidi bilješku)
Usoljena žumanjca:
- 300 g gochujang (fermentirana koreanska čili pasta)
- 300 g smeđi miso
- 10 prepeličjih jaja
Crveni maslac:
- 250 g kravljeg neslanog maslaca
- 2 dugačka crvena čilija, sjemenke uklonjene i tanko narezani
- 6 crvenih azijskih šalot lukovica, tanko narezana
- 100 g kozjeg maslaca
- 2 žlice korenskog čilija u prahu