Kraljevski pileći curry

Sastojci

  • 1 velika divlja perad ili piletina  
  • 100g narezanog Mumbaj luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 komada rampe/lista pandana, grubo natrgane na komadiće  
  • 2 crvene čili papričice, nasjeckane  
  • 4 zelene čili papričice, nasjeckane  
  • 1 grančica lista curryja  
  • ½ čajne žličice sjemenki gorušice  
  • 1 glavica svježe kurkume
  • 10 sjemenki crnog papra
  • sol
  • 2 jušne žlice ulja  
  • 1 mali komad sandalovog drveta
  • 2 jušne žlice bijelog octa 
  • 6 češnjeva
  • 4 mahune kardamoma, slomljene  
  • čili prah
  • ½ čajne žličice tamno prženog curryja u prahu  
  • 500ml vode
  • 500ml kokosovog vrhnja
  • sušeni crveni čili, za posluživanje
  • list pandana, za posluživanje
  • 1 štapić limunske trave
  • 1 štapić cimeta  
  • ¼ čajne žličice pečene piskavice  
  • 2 limete

Priprema

  • Narezati piletinu na pet komada.
  • Zatim piletinu staviti u lonac s lukom, češnjakom, pandanom, čilijem i lišćem curryja. Promiješati da se piletina natopi. Zatim dodati mljevenu gorušicu, papar i sol. Utrljati mješavinu u piletinu. Ostaviti sa strane da se marinira.
  • U međuvremenu, napraviti paštetu od kurkume. U tučku, zgnječiti kurkumu sa sjemenkama gorušice kako bi se dobila pašteta. Ostaviti sa strane.
  • Zagrijati ulje u posudi. Izvaditi piletinu iz marinade i sačuvati začine iz marinade. Kada se ulje zagrije, staviti piletinu u posudu, s kožom prema dolje. Ostaviti da se pirja dok koža ne postane hrskava.
  • U međuvremenu, u drugoj posudi zagrijati još ulja. Dodati marinadu sa začinima i piskavicu i pržiti dok začini ne otpuste mirise.
  • Okrenuti piletinu kako bi se ispržila s druge strane. Dodati ocat i promiješati da se sjedini. Ostaviti da se isprži.
  • Dodati češnjeve češnjaka i zrna kardamoma u smjesu s lukom i nastaviti s prženjem.
  • Dodati smjesu kurkume, crni papar, sol i curry u prahu. Zatim ubaciti piletinu.
  • Uliti dovoljno vode da se piletina prekrije i ostaviti da se krčka od 45 minuta do jednog sata. Redovito provjeravati posudu da se razina vode ne spusti previše.
  • Kada se sve skuha, dodati kokosov maslac i prokuhati. Kada počne vreti, odmah skinuti s vatre.
  • Za posluživanje, izvaditi komade piletine iz posude i nagomilati ih na tanjur.
  • Ukrasiti sušenim crvenim čili papričicama i listom pandana.

Povezani recepti

Vidi sve