Krafne s polako pečenom svinjetinom
Recept iz: Adrian Richardson
U zdjeli pomiješajte korijander, narezanu svinjetinu, namaz od slanine, umake hoisin i sriracha te smeđi šećer. Promiješajte da se sastojci prožmu i napravite pastu.
Nježno napravite rupu u donjem dijelu krafne i žlicom unesite oko ½ žličice paste u šupljinu. Prstima prijeđite vodom po rubovima i opet prevucite tijesto tako da se zatvori. Lagano zarolajte krafnu po dlanovima kako biste je izgladili i pripazite da se tijesto dobro slijepilo. Ponovite postupak s preostalim krafnama i pastom.
Nježno spustite krafne, po nekoliko odjednom, u prethodno zagrijano ulje na 180*C. Koristeći štapiće nježno preokrenite krafnu u ulju. Pustite da se ispeče s jedne strane, a zatim je okrenite da završite s pečenjem. Kad se krafna ispeče, izvadite je iz ulja i posipajte šećerom s cimetom. Koristeći špricu za marinadu, ubrizgajte malu količinu pekmeza od jagoda u središte svake krafne. Poslužite još tople.
Sastojci
- 1-2 grančice korijandera, sitno nasjeckanih listova
- 200g na trake narezane polako pečene svinjetine
- 2 žlice namaza od slanine
- 1 žlica umaka hoisin
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žličica umaka sriracha
- 12 krafni (kuglastih)
- 2-3 žlice pekmeza od jagoda
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom