Opis
Priprema
Krafne od bundeve
Bundevu naribajte. Prosijajte brašno u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo, sol i mješavinu začinu speculaas. S pomoću miksera istucite maslac i šećer tako da dobijete prozračnu smjesu. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Smjesi s maslacem dodajte srž vanilije, jaje i žumanjak. Polako dodajte mlaćenicu i pire od bundeve. Dodajte smjesu s maslacem i sve miksajte na umjerenoj brzini dok ne dobijete gipko tijesto. Po želji dodajte još brašna za čvršće tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku tri sata.
Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto tako da dobijete štrucu. Štrucu podijelite na loptice. Pritisnite loptice i s pomoću palca i kažiprsta napravite rupicu. Rupicu potom malo raširite. U loncu zagrijte ulje na oko 170 °C i pržite krafne s obiju strana oko 4 minute tako da budu zlatnosmeđe. Ocijedite krafne na kuhinjskom papiru.
Preljev
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekan-orahe pecite oko 8 minuta, ostavite ih da se ohlade i grubo ih nasjeckajte. Pomiješajte sok mrkve i šećer u prahu tako da dobijete tekuću glazuru.
Krafne umočite u glazuru i pospite ih s nasjeckanim pekan-orasima.
Sastojci
Krafne od bundeve
- 240 g svježe bundeve
- 500 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- pola žličice soli
- 1 žlica mješavine začina speculaas
- 30 g omekšanog maslaca
- 100 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 50 ml mlaćenice
- 125 g pirea od bundeve
Preljev
- 50 g pekan-oraha
- 300 g šećera u prahu
- 3 žlice soka mrkve
Dodatne potrepštine
- Mikser
- plastična folija
- brašno za posipanje
- ulje za prženje
- lim za pečenje
- papir za pečenje
- ribež