Krafne od bundeve
Recept iz: Rudolph van Veen
Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.
Sastojci
- Krafne od bundeve
- 240 g svježe bundeve
- 500 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- pola žličice soli
- 1 žlica mješavine začina speculaas
- 30 g omekšanog maslaca
- 100 g šećera
- 1 mahuna vanilije
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 50 ml mlaćenice
- 125 g pirea od bundeve
- Preljev
- 50 g pekan-oraha
- 300 g šećera u prahu
- 3 žlice soka mrkve
- Dodatne potrepštine
- Mikser
- plastična folija
- brašno za posipanje
- ulje za prženje
- lim za pečenje
- papir za pečenje
- ribež
Priprema
- Krafne od bundeve
- 1. Bundevu naribajte.
- 2. Prosijajte brašno u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo, sol i mješavinu začinu speculaas.
- 3. S pomoću miksera istucite maslac i šećer tako da dobijete prozračnu smjesu.
- 4. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž.
- 5. Smjesi s maslacem dodajte srž vanilije, jaje i žumanjak.
- 6. Polako dodajte mlaćenicu i pire od bundeve.
- 7. Dodajte smjesu s maslacem i sve miksajte na umjerenoj brzini dok ne dobijete gipko tijesto. Po želji dodajte još brašna za čvršće tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku tri sata.
- 8. Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto tako da dobijete štrucu.
- 9. Štrucu podijelite na loptice.
- 10. Pritisnite loptice i s pomoću palca i kažiprsta napravite rupicu. Rupicu potom malo raširite.
- 11. U loncu zagrijte ulje na oko 170 °C i pržite krafne s obiju strana oko 4 minute tako da budu zlatnosmeđe.
- 12. Ocijedite krafne na kuhinjskom papiru.
- Preljev
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
- 2. Pekan-orahe pecite oko 8 minuta, ostavite ih da se ohlade i grubo ih nasjeckajte.
- 3. Pomiješajte sok mrkve i šećer u prahu tako da dobijete tekuću glazuru.
- 1. Krafne umočite u glazuru i pospite ih s nasjeckanim pekan-orasima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća