Krafne od bundeve

Krafne od bundeve

Opis

Priprema

 

Krafne od bundeve

Bundevu naribajte. Prosijajte brašno u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo, sol i mješavinu začinu speculaas. S pomoću miksera istucite maslac i šećer tako da dobijete prozračnu smjesu. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Smjesi s maslacem dodajte srž vanilije, jaje i žumanjak. Polako dodajte mlaćenicu i pire od bundeve. Dodajte smjesu s maslacem i sve miksajte na umjerenoj brzini dok ne dobijete gipko tijesto. Po želji dodajte još brašna za čvršće tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku tri sata.

 

Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto tako da dobijete štrucu. Štrucu podijelite na loptice. Pritisnite loptice i s pomoću palca i kažiprsta napravite rupicu. Rupicu potom malo raširite. U loncu zagrijte ulje na oko 170 °C i pržite krafne s obiju strana oko 4 minute tako da budu zlatnosmeđe. Ocijedite krafne na kuhinjskom papiru.

 

Preljev

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekan-orahe pecite oko 8 minuta, ostavite ih da se ohlade i grubo ih nasjeckajte. Pomiješajte sok mrkve i šećer u prahu tako da dobijete tekuću glazuru.

 

Krafne umočite u glazuru i pospite ih s nasjeckanim pekan-orasima.

Sastojci

Krafne od bundeve

  • 240 g svježe bundeve
  • 500 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 1 žlica mješavine začina speculaas
  • 30 g omekšanog maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 50 ml mlaćenice
  • 125 g pirea od bundeve

Preljev

  • 50 g pekan-oraha
  • 300 g šećera u prahu
  • 3 žlice soka mrkve

Dodatne potrepštine

  • Mikser
  • plastična folija
  • brašno za posipanje
  • ulje za prženje
  • lim za pečenje
  • papir za pečenje
  • ribež

Povezani recepti