Krafne od bundeve

Već dvanaest godina Rudolf je jedan od najpopularnijih nizozemskih televizijskih kuhara. U najuspješnije projekte ubraja serijal Pekarnica na autobusnoj stanici koja 10 posto svojih prihoda daje u dobrotvorne svrhe.

Sastojci

  • Krafne od bundeve
  • 240 g svježe bundeve
  • 500 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 1 žlica mješavine začina speculaas
  • 30 g omekšanog maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 mahuna vanilije
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 50 ml mlaćenice
  • 125 g pirea od bundeve
  • Preljev
  • 50 g pekan-oraha
  • 300 g šećera u prahu
  • 3 žlice soka mrkve
  • Dodatne potrepštine
  • Mikser
  • plastična folija
  • brašno za posipanje
  • ulje za prženje
  • lim za pečenje
  • papir za pečenje
  • ribež

Priprema

  • Krafne od bundeve
  • 1. Bundevu naribajte.
  • 2. Prosijajte brašno u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo, sol i mješavinu začinu speculaas.
  • 3. S pomoću miksera istucite maslac i šećer tako da dobijete prozračnu smjesu.
  • 4. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž.
  • 5. Smjesi s maslacem dodajte srž vanilije, jaje i žumanjak.
  • 6. Polako dodajte mlaćenicu i pire od bundeve.
  • 7. Dodajte smjesu s maslacem i sve miksajte na umjerenoj brzini dok ne dobijete gipko tijesto. Po želji dodajte još brašna za čvršće tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku tri sata.
  • 8. Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto tako da dobijete štrucu.
  • 9. Štrucu podijelite na loptice.
  • 10. Pritisnite loptice i s pomoću palca i kažiprsta napravite rupicu. Rupicu potom malo raširite.
  • 11. U loncu zagrijte ulje na oko 170 °C i pržite krafne s obiju strana oko 4 minute tako da budu zlatnosmeđe.
  • 12. Ocijedite krafne na kuhinjskom papiru.
  •  Preljev
  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 2. Pekan-orahe pecite oko 8 minuta, ostavite ih da se ohlade i grubo ih nasjeckajte.
  • 3. Pomiješajte sok mrkve i šećer u prahu tako da dobijete tekuću glazuru.
  • 1. Krafne umočite u glazuru i pospite ih s nasjeckanim pekan-orasima.

Povezani recepti

Vidi sve