Krafne od bundeve
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema
Krafne od bundeve
Bundevu naribajte. Prosijajte brašno u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo, sol i mješavinu začinu speculaas. S pomoću miksera istucite maslac i šećer tako da dobijete prozračnu smjesu. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Smjesi s maslacem dodajte srž vanilije, jaje i žumanjak. Polako dodajte mlaćenicu i pire od bundeve. Dodajte smjesu s maslacem i sve miksajte na umjerenoj brzini dok ne dobijete gipko tijesto. Po želji dodajte još brašna za čvršće tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku tri sata.
Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto tako da dobijete štrucu. Štrucu podijelite na loptice. Pritisnite loptice i s pomoću palca i kažiprsta napravite rupicu. Rupicu potom malo raširite. U loncu zagrijte ulje na oko 170 °C i pržite krafne s obiju strana oko 4 minute tako da budu zlatnosmeđe. Ocijedite krafne na kuhinjskom papiru.
Preljev
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekan-orahe pecite oko 8 minuta, ostavite ih da se ohlade i grubo ih nasjeckajte. Pomiješajte sok mrkve i šećer u prahu tako da dobijete tekuću glazuru.
Krafne umočite u glazuru i pospite ih s nasjeckanim pekan-orasima.
Sastojci
- Krafne od bundeve240 g svježe bundeve 500 g brašna 2 žličice praška za pecivo pola žličice soli 1 žlica mješavine začina speculaas 30 g omekšanog maslaca 100 g šećera 1 mahuna vanilije 1 jaje 1 žumanjak 50 ml mlaćenice 125 g pirea od bundevePreljev50 g pekan-oraha 300 g šećera u prahu 3 žlice soka mrkveDodatne potrepštine Mikser plastična folija brašno za posipanje ulje za prženje lim za pečenje papir za pečenje ribež
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rudolph van Veen
Tekstualni kolačići
Recepti Rudolph van Veen
Flammkuchen
Recepti Rudolph van Veen
Desertna pizza s voćem
Recepti Rudolph van Veen
Mini kolači od limunade
Recepti Rudolph van Veen
Medvjeđi kolači
Recepti Rudolph van Veen
Čokoladna fontana sa sljezom i svježim voćem
Recepti Rudolph van Veen
Biskvit (plata s voćem)
Recepti Rudolph van Veen
Schwarzwald torta
Recepti Rudolph van Veen
Portugalska rolada
Recepti Rudolph van Veen
Tiramisu s jagodama