Krafne od bundeve

Priprema

 

Krafne od bundeve

Bundevu naribajte. Prosijajte brašno u zdjelu i umiješajte prašak za pecivo, sol i mješavinu začinu speculaas. S pomoću miksera istucite maslac i šećer tako da dobijete prozračnu smjesu. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Smjesi s maslacem dodajte srž vanilije, jaje i žumanjak. Polako dodajte mlaćenicu i pire od bundeve. Dodajte smjesu s maslacem i sve miksajte na umjerenoj brzini dok ne dobijete gipko tijesto. Po želji dodajte još brašna za čvršće tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite ga da odstoji u hladnjaku tri sata.

 

Radnu plohu pospite brašnom i razvaljajte tijesto tako da dobijete štrucu. Štrucu podijelite na loptice. Pritisnite loptice i s pomoću palca i kažiprsta napravite rupicu. Rupicu potom malo raširite. U loncu zagrijte ulje na oko 170 °C i pržite krafne s obiju strana oko 4 minute tako da budu zlatnosmeđe. Ocijedite krafne na kuhinjskom papiru.

 

Preljev

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekan-orahe pecite oko 8 minuta, ostavite ih da se ohlade i grubo ih nasjeckajte. Pomiješajte sok mrkve i šećer u prahu tako da dobijete tekuću glazuru.

 

Krafne umočite u glazuru i pospite ih s nasjeckanim pekan-orasima.

Sastojci

  • Krafne od bundeve240 g svježe bundeve 500 g brašna 2 žličice praška za pecivo pola žličice soli 1 žlica mješavine začina speculaas 30 g omekšanog maslaca 100 g šećera 1 mahuna vanilije 1 jaje 1 žumanjak 50 ml mlaćenice 125 g pirea od bundevePreljev50 g pekan-oraha 300 g šećera u prahu 3 žlice soka mrkveDodatne potrepštine Mikser plastična folija brašno za posipanje ulje za prženje lim za pečenje papir za pečenje ribež

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve