Luca Ciano rođen je u Italiji, no prebcio je svoj život iz Milana u Australiju. Ljubav prema talijanskoj hrani nikako nije izgubio te često odaje počast svojim talijanskim korijenima kroz razne kulinarske pothvate. Sa već 15 godina, pokrenuo je svoji kulinarski put u Italiji, a do današnjeg dana postigao je razne uspjehe: nagrade, knjige, a sada dodaje i emisiju u svoja impresivna iskustsva.

Sastojci

  • 12 kozica, očišćenih, s repovima (sačuvajte glave)
  • 12 kriški pancete
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 12 drvenih štapića za ražnjiće
  • ½ glavice radiča, tanko narezane
  • 50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 125 g neslanog maslaca, hladne kockice
  • 6 glava kozica
  • 120 ml sambuce
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • 4 zrnca papra
  • 1 češanj češnjaka, zgnječen
  • ¼ glavice luka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ¼ soka od limuna
  • sol i papar

Priprema

  • 1. U manjem loncu zagrijte ulje za umak. Na vrućem ulju 2-3 minute lagano pirjajte luk, papar u zrnu i češnjak. Dodajte glave kozica i pirjajte ih 3-4 minute pa prelijte sambucom i iznimno oprezno flambirajte alkohol. Zatim ulijte 100 ml vode i za polovicu reducirajte umak. Ulijte vrhnje i reducirajte ga na 1/3.
  • 2. Umak sklonite s vatre pa postupno dodajte maslac i topite ga miješanjem pjenjačom. Dodajte limunov sok i sol pa ga procijedite kroz cjedilo i odložite dok vam ne zatreba.
  • 3. Od kraja repa, pa cijelom dužinom kozica provucite štapiće za ražnjiće. Svaku kozicu omotajte kriškom pancete. Kozice oko 2-3 min sa svake strane zapecite na vrućoj gril-tavi. Dok se peku, „četkajte“ ih grančicom ružmarina. Kad su zapečene, iz kozica izvucite drvene štapiće i premjestite ih na tanjur.
  • 4. Radič začinite samo uljem i soli, na vrh salate poslažite kozice i po ukusu ih prelijte umakom od sambuce i maslaca.

Povezani recepti

Vidi sve