Kozice s pireom od batata i crnim chantillyjem
Recept iz: Filipa Gomes
Napravite pire tako da nasjeckate luk i popržite ga u ulju.
Narežite batate na kockice i prerežite 3 naranče na pola.
Dodajte batate luku i prelijte sokom od naranče. Aromatizirajte zvjezdastim anisom i štapićem cimeta. Lagano posolite i popaprite.
Prebacite se na crni chantilly. Istucite vrhnje s malo limunova soka. Dodajte malo sipine tinte radi boje prije nego što stavite u hladnjak.
Maknite batate s vatre i pripremite kozice. Odvojite nožice, prepolovite kozice oštrim nožem, a onda ih prelijte limunovim sokom, posolite i popaprite.
Pecite u ulju 2 minute sa svake strane.
U međuvremenu izmiksajte batate.
Poslužite kozice s kuglicom tog pirea i s malo crnoga chantillyja.
Narežite batate na kockice i prerežite 3 naranče na pola.
Dodajte batate luku i prelijte sokom od naranče. Aromatizirajte zvjezdastim anisom i štapićem cimeta. Lagano posolite i popaprite.
Prebacite se na crni chantilly. Istucite vrhnje s malo limunova soka. Dodajte malo sipine tinte radi boje prije nego što stavite u hladnjak.
Maknite batate s vatre i pripremite kozice. Odvojite nožice, prepolovite kozice oštrim nožem, a onda ih prelijte limunovim sokom, posolite i popaprite.
Pecite u ulju 2 minute sa svake strane.
U međuvremenu izmiksajte batate.
Poslužite kozice s kuglicom tog pirea i s malo crnoga chantillyja.
Sastojci
- 2 srednje batate 1 srednji luk 1 štapić cimeta 1 zvjezdasti anis sok od 3 naranče Zvjezdasti anis 4 kozice ulje 1 dl vrhnja sipina tinta sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira