Kozice s pireom od batata i crnim chantillyjem
Napravite pire tako da nasjeckate luk i popržite ga u ulju.
Narežite batate na kockice i prerežite 3 naranče na pola.

Dodajte batate luku i prelijte sokom od naranče. Aromatizirajte zvjezdastim anisom i štapićem cimeta. Lagano posolite i popaprite.

Prebacite se na crni chantilly. Istucite vrhnje s malo limunova soka. Dodajte malo sipine tinte radi boje prije nego što stavite u hladnjak.

Maknite batate s vatre i pripremite kozice. Odvojite nožice, prepolovite kozice oštrim nožem, a onda ih prelijte limunovim sokom, posolite i popaprite.
Pecite u ulju 2 minute sa svake strane.

U međuvremenu izmiksajte batate.

Poslužite kozice s kuglicom tog pirea i s malo crnoga chantillyja.

Sastojci

  • 2 srednje batate 1 srednji luk 1 štapić cimeta 1 zvjezdasti anis sok od 3 naranče Zvjezdasti anis 4 kozice ulje 1 dl vrhnja sipina tinta sol papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve