Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.

Sastojci

  • 16 velikih sirovih kraljevskih kozica s oklopom
  • 4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka narezanog na ploške
  • ½ žličice ljute/slatke dimljene paprike
  • ½ žličice mljevenog čilija
  • sok od ½ limuna
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg lista peršina
  • morska sol za posipanje
  • kriške limuna za posluživanje

Priprema

  • 1. Kozice malo posolite.
  • 2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte kozice i kuhajte 1-2 minute, a zatim ih okrenite. Dodajte češnjak, papriku i čili i kuhajte još 2 minute ili dok kozice ne postanu ružičaste i kuhane. Prelijte limunovim sokom, zatim pospite s malo soli i nasjeckanog peršina.
  • 3. Poslužite odmah s dodatnim kriškama limuna za cijeđenje, a dodajte i puno salveta za brisanje prstiju nakon guljenja kozica!

Povezani recepti

Vidi sve