Kozice s čilijem i češnjakom
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 16 velikih sirovih kraljevskih kozica s oklopom
- 4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka narezanog na ploške
- ½ žličice ljute/slatke dimljene paprike
- ½ žličice mljevenog čilija
- sok od ½ limuna
- 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg lista peršina
- morska sol za posipanje
- kriške limuna za posluživanje
Priprema
- 1. Kozice malo posolite.
- 2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte kozice i kuhajte 1-2 minute, a zatim ih okrenite. Dodajte češnjak, papriku i čili i kuhajte još 2 minute ili dok kozice ne postanu ružičaste i kuhane. Prelijte limunovim sokom, zatim pospite s malo soli i nasjeckanog peršina.
- 3. Poslužite odmah s dodatnim kriškama limuna za cijeđenje, a dodajte i puno salveta za brisanje prstiju nakon guljenja kozica!
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)