Kozice s čilijem i češnjakom
Recept iz: Ainsley Harriott
Iz jamajčke baštine rođen je Ainsley Harriottu Paddingtonu u Westminsterskom gradu u središnjem Londonu 28. veljače 28. veljače 1957. Njegov otac, Chester Leroy Harriott, bio je pijanista i pjevač, a majka Peppy Harriott (rođ. Strudwick). Ima dvije braće i sestre - sestru, Jacqueline i brata po imenu Chester.
Sastojci
- 16 velikih sirovih kraljevskih kozica s oklopom
- 4 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka narezanog na ploške
- ½ žličice ljute/slatke dimljene paprike
- ½ žličice mljevenog čilija
- sok od ½ limuna
- 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg lista peršina
- morska sol za posipanje
- kriške limuna za posluživanje
Priprema
- 1. Kozice malo posolite.
- 2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte kozice i kuhajte 1-2 minute, a zatim ih okrenite. Dodajte češnjak, papriku i čili i kuhajte još 2 minute ili dok kozice ne postanu ružičaste i kuhane. Prelijte limunovim sokom, zatim pospite s malo soli i nasjeckanog peršina.
- 3. Poslužite odmah s dodatnim kriškama limuna za cijeđenje, a dodajte i puno salveta za brisanje prstiju nakon guljenja kozica!
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom
Recepti Curtis Stone
Kilpatrick od kamenica