U malu posudu ulijte ulje, dodajte češnjak i đumbir i pirjajte na niskoj vatri oko 3 minute. (zagrijte ulje do 37 stupnjeva). Uklonite s vatre i ulijte sok limete, med i malo posolite.

Zagrijte roštilj tavu ili roštilj na visku temperaturu. Prelijte ribu uljem i začinite solju i paprom. Pecite ribu 2 minute s jedne strane, a zatim je okrenite i pecite s druge strane također dvije minute. Skinite ribu s vatre i stavite je na tanjur. Dodajte mladi luk i korijander ulju i zatim prelijte ribu.

Sastojci

  • 4x120g wahooa ili kotleta bakalara (okomito narežite ribu s kostima u sredini)
  • 1 jušna žlica ulja od sezama
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, mljevenog
  • komad đumbira dužine 4 cm, nasjeckan
  • ½ vezice mladog luka, sitno nasjeckanog  
  • 2 grančice korijandera, stabljiku i lišće sitno nasjeckati
  • sok od 2 limete
  • 1 jušna žlica meda  
  • Malo soli

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve