Kotleti Wahoo s đumbirom i limetom
Recept iz: Justine Schofield
U malu posudu ulijte ulje, dodajte češnjak i đumbir i pirjajte na niskoj vatri oko 3 minute. (zagrijte ulje do 37 stupnjeva). Uklonite s vatre i ulijte sok limete, med i malo posolite.
Zagrijte roštilj tavu ili roštilj na visku temperaturu. Prelijte ribu uljem i začinite solju i paprom. Pecite ribu 2 minute s jedne strane, a zatim je okrenite i pecite s druge strane također dvije minute. Skinite ribu s vatre i stavite je na tanjur. Dodajte mladi luk i korijander ulju i zatim prelijte ribu.
Sastojci
- 4x120g wahooa ili kotleta bakalara (okomito narežite ribu s kostima u sredini)
- 1 jušna žlica ulja od sezama
- 80 ml maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, mljevenog
- komad đumbira dužine 4 cm, nasjeckan
- ½ vezice mladog luka, sitno nasjeckanog
- 2 grančice korijandera, stabljiku i lišće sitno nasjeckati
- sok od 2 limete
- 1 jušna žlica meda
- Malo soli
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja