Košarice s plodovima mora, šafranom i mangom
Ugrijte pećnicu na 170 stupnjeva, napravite košarice od lisnatog tijesta. Razvaljajte 3 lista lisnatog tijesta i narežite na 4 dijela. Premažite uljem i pospite crnim sezamom. Krajeve izvrnite. Napunite slanutkom i stavite u pećnicu.

Dotle pripremite nadjev od 2 češnja češnjaka popržena na maslacu, dodajte dagnje i kozice i pustite da se ohladi. Izvadite tijesto iz pećnice. Neka se ohladi. Začinite nadjev šafranom, solju i kajenskim paprom. Promiješajte i neka se zgusne na vatri.

Dodajte egzotičnu notu svojim košaricama tako da ogulite mango i narežete ga. Dodajte ga plodovima mora. Dodajte i kokosovo mlijeko i vrhnje te dodajte nasjeckani korijandar.

Napunite košarice tom smjesom i počastite svoje nepce putovanjem indijskim okusima.

Sastojci

  • 3 lista lisnatog tijesta 250 g mesa dagnji 250 g mesa škampa 1 mango 5 žlica kokosova mlijeka 4 žlice vrhnja 2 češnja češnjaka 1 žličica šafrana Sjemenke crnog sezama nasjeckani korijandar maslac ulje Kajenski papar sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve