Košarice s bobicama s glazurom od krem sira
Sastojci:
KOŠARICE OD TIJESTA:
- 2 do 3 velike žlice superfinog šećera
- 1/2 komada lisnatog tijesta (iz pakiranja od 400 g)
KREMA OD KREM SIRA:
- 1 šalica šećera u prahu
- 85 g (6 velikih žlica) maslaca, na sobnoj temperaturi
- 85 g punomasnog krem sira, izvaditi iz hladnjaka 30 minuta prije uporabe
- 170 g mješavine svježeg bobičastog voća (jagode, maline, borovnice itd.), oprati i pripremiti
- šećer u prahu, za posipanje, po želji
Posebna oprema: neprianjajući kalup za 6 muffina.
Za košarice od tijesta: zagrijte prethodno pećnicu na 200 °C (180 °C ako imate konvekcijsku pećnicu).
Pospite radnu površinu polovinom superfinog šećera te razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika (veličine oko 20 x 15 cm). Pospite preostalim superfinim šećerom i pređite prijeko valjkom kako biste utisnuli šećer. Čvrsto zarolajte tijesto, počevši od duže, horizontalne strane. Izrežite ga na šest jednakih dijelova, svaki širine oko 2,5 cm. Uzmite jedan komad i razvaljajte ga valjkom dok ne bude dovoljno velik da prekrije čašicu kalupa za muffine. Pomoću palca lagano utisnite tijesto kako biste ga jednakomjerno rasporedili u kalupu. Ponovite s preostalim komadima tijesta.
Dno svake košarice od tijesta probodite vilicom, zatim obložite papirom za pečenje i dodajte male keramičke utege ili grah. Pecite 20 minuta s utezima, zatim izvadite utege i vratite u pećnicu kako bi se i sredina ispekla, dok ne poprimi svjetlozlatnu boju i ne ispeče se (provjerite tijesto tako da ga podignete iz kalupa), dodatnih 10 do 15 minuta. Odmah izvadite iz kalupa za muffine (u protivnom će se karamelizirati i zalijepiti) te pustite da se potpuno ohladi na žičanoj rešetki prije ukrašavanja.
Za kremu od krem sira: pomoću električnog miksera umutite šećer u orahu i maslac dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu, oko dvije minute. Umutite i krem sir dok se sve dobro ne poveže.
Kako biste sastavili, u svaku košaricu od tijesta dodajte vrhom punu veliku žlicu kreme. Ukrasite bobičastim voćem. Po želji pospite šećerom u prahu.
Napomena: Hladne, pečene košarice od tijesta mogu se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana. Također se mogu zamrznuti.Sastojci
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom