Kornvalski prženi sendviči sa sirom

Kornvalski prženi sendviči sa sirom

Opis

1.    Lagano zagrijte tavu.

2.    Sitno nasjeckajte luk. U tavu za prženje ulijte malo maslinova ulja te pržite dok luk ne porumeni, ne smije biti hrskav. Dodajte prstohvat soli.

3.    Nakon što je luk porumenio, u tavu dodajte pola litre jabukovče i karamelizirajte. Maknite s vatre te odložite sa strane.

4.    Narežite sir na veće komade te ga istopite u tavi s malo jabukovače.

5.    Topite ga na umjerenoj vatri tako da se tekućina i masnoća iz sira povežu i smjesa postane glatka. Pazite da se sir ne zapeče jer će postati masno.

6.    Dodajte veliku žlicu brašna i veliku žlicu engleskog senfa. Miješajte dok ne dobijete teksturu sličnu tijestu.

7.    Dodajte šaku krušnih mrvica, maknite s vatre i prebacite u hladnu posudu.

8.    Dodajte žumanjke i brzo tucite.

9.    Tucite sve zajedno dok ne dobijete čvrstu smjesu koja je dovoljno gusta da se može namazati.

10. Fino nasjeckajte jednu sirovu jabuku i dva krastavca.

11.Jednu krišku premažite debelim slojem mješavine sa sirom.

12.Na sir dodajte luk u jabukovači.

13.Na kraju, dodajte kriške svježe jabuke i narezane krastavce. Gornju krišku kruha lagano premažite mješavinom sa sirom kako bi djelovala kao lijepilo i poklopite da dobijete sendvič.

14.Ispržite sendvič na vrućoj tavi, svaku stranu lagano pritisnite dvije do tri minute. Možda ćete morati dodati još ulja kada ga kruh upije. Ovaj se sendvič može pripremiti i u gril-tosteru.

15.Sa strane dodajte karamelizirani luk, komorač, malo ulja, jabuku i malo soli. Poslužite!

 

Sastojci

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 500 ml jabukovače
  • 200 g sira Keltic Gold Cheese
  • 1 velika žlica brašna
  • 50 g krušnih mrvica
  • 2 žumanjka
  • 1 velika žlica engleskog senfa
  • 2 jabuke
  • 2 kisela krastavca
  • svježi vlasac (nekoliko vlati)
  • 4 debele kriške kruha

Povezani recepti