Opis

Način pripreme

Stavite govedinu u zdjelu s kochi čilijem i sokom limete. Protresite da se govedina obloži. Zatim dodajte papar i sol pa opet protresite. Ostavite po strani da se marinira 5 minuta.

U međuvremenu, pripremite listove papra betela. Od lista oblikujte kornet i pričvrstite ga čačkalicom. Ponovite s preostalim listovima. .

Dodajte zelene paprike govedini i promiješajte da se prožmu.

Zagrijte ulje u woku na jakoj vatri. Kad ulje postane jako vruće, dodajte češnjak, listove curryja i luk.

Kad je češnjak posmeđio, dodajte govedinu. Stalno miješajte dok je na vatri i pazite da se vatra pod wokom ne smanji.

Izvadite govedinu iz woka nakon nekoliko minuta ili kad je posmeđila.

Za posluživanje, malu porciju govedine u kornetu od lista betela ukrasite rajčicom, capsicum paprikom, krastavcem, lukom, korijanderom i zelenim kozjakom.

 

Sastojci

  • Sastojci
  •  
  • 250g goveđeg fileta ili bifteka, tanko narezanog
  • 3 kochi čilija, tanko narezan
  • sok 1 limete
  • 50g crnog papra, grubo mljevenog
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica zelenih papričica
  • 100ml biljnog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 grančica listova curryja
  • ½ luka, tanko narezan

 

Za ukras:

  • 2 rajčice, raščetvorene i uklonjenih sjemenki
  • 1 capsicum paprika, narezana i uklonjenih sjemenki
  • 1 oguljeni krastavac, uklonjenih sjemenki i narezan na tanke štapiće
  • ½ luka, narezanog
  • ½ svežnja korijandera
  • 2 zelena luka kozjaka, nasjeckana na trake

Povezani recepti