Kornet govedine s crnim paprom

Sastojci

  • 250g goveđeg filea ili nasjeckana pečenica, tanko narezana   
  • 3 kochi čilija, sitno narezana
  • sok 1 limete 
  • 50 g crnog papra, grubo mljevenog
  • ½ čajne žličice soli  
  • 1 čajna žličica zelenog papra  
  • 100ml ulja biljnog ulja
  • 3 češnja češnjaka  
  • 1 grančica lista curryja  
  • ½ luka, tanko narezanog
  •    Za ukrašavanje:
  • 2 rajčice, bez sjemenki i narezane na četvrtine  
  • 1 paprika, bez sjemenki, narezana na kriške
  • 1 krastavac, oguljen, bez sjemenki i nasjeckan na tanke kolute  
  • ½ luka, narezanog
  • ½ vezice korijandera  
  • 2 zelena luka kozjaka, nasjeckanog na trake

Priprema

  • Staviti govedinu u posudu sa čilijem i sokom limete. Izmiješati da se govedina prekrije sokovima. Zatim dodati papar i sol te ponovno izmiješati. Ostaviti da se marinira sa strane, 5 minuta.
  • U međuvremenu, pripremiti list betela. Oblikovati list u oblik tuljca i pričvrstiti ga čačkalicama. Ponoviti postupak s preostalim listovima.
  • Dodati zeleni papar govedini i promiješati da se sjedini.
  • Zagrijati ulje u woku na jakoj vatri. Kada ulje bude vruće, dodati češnjak, list curryja i luk.
  • Kada češnjak potamni, dodati govedinu. Redovno miješati, pazeći da temperatura na woku ne spadne.
  • Nakon par minuta, izvaditi govedinu iz woka ili kad posmeđi.
  • Za posluživanje, staviti mali komad bifteka u stožac od lista betela i pokriti ga rajčicom, paprikom, krastavcem, lukom, korijanderom i zelenim lukom kozjakom.

Povezani recepti

Vidi sve