Kornet govedine s crnim paprom
Recept iz: Peter Kuruvita
Sastojci
- 250g goveđeg filea ili nasjeckana pečenica, tanko narezana
- 3 kochi čilija, sitno narezana
- sok 1 limete
- 50 g crnog papra, grubo mljevenog
- ½ čajne žličice soli
- 1 čajna žličica zelenog papra
- 100ml ulja biljnog ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 grančica lista curryja
- ½ luka, tanko narezanog
- Za ukrašavanje:
- 2 rajčice, bez sjemenki i narezane na četvrtine
- 1 paprika, bez sjemenki, narezana na kriške
- 1 krastavac, oguljen, bez sjemenki i nasjeckan na tanke kolute
- ½ luka, narezanog
- ½ vezice korijandera
- 2 zelena luka kozjaka, nasjeckanog na trake
Priprema
- Staviti govedinu u posudu sa čilijem i sokom limete. Izmiješati da se govedina prekrije sokovima. Zatim dodati papar i sol te ponovno izmiješati. Ostaviti da se marinira sa strane, 5 minuta.
- U međuvremenu, pripremiti list betela. Oblikovati list u oblik tuljca i pričvrstiti ga čačkalicama. Ponoviti postupak s preostalim listovima.
- Dodati zeleni papar govedini i promiješati da se sjedini.
- Zagrijati ulje u woku na jakoj vatri. Kada ulje bude vruće, dodati češnjak, list curryja i luk.
- Kada češnjak potamni, dodati govedinu. Redovno miješati, pazeći da temperatura na woku ne spadne.
- Nakon par minuta, izvaditi govedinu iz woka ili kad posmeđi.
- Za posluživanje, staviti mali komad bifteka u stožac od lista betela i pokriti ga rajčicom, paprikom, krastavcem, lukom, korijanderom i zelenim lukom kozjakom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom