Korma s povrćem (Lažni pilav s cvjetačom)
- 1 puna žlica badema u listićima
- 2 velika batata
- maslinovo ulje
- 1 ljubičasti luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 komad korijena đumbira veličine palca
- ½ svežnja svježeg korijandra (15 g)
- po želji: ½ - 1 svježi crveni feferon
- 1 šaka listova curryja
- 1 vrhom puna žlica kormacurry paste
- 1 x 400 g limenka slanutka
- 1 velika cvjetača
- ½ – 1 limun
- po želji: 50 g feta sira
- 4 žlice malomasnog jogurta
Prepržite bademe u velikoj posudi za složenac da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz posude i stavite u stranu. Operite batate, narežite na komade veličine 4 cm te ih stavite u tavu i pržite u malo ulja na srednje jakoj vatri pet minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Ogulite luk, češnjak i đumbir, potom ih narežite na tanke kriške zajedno sa stabljikama korijandra i feferonima (ako ga koristite – oni će umaku dati sjajnu ljutinu). Dodajte listove curryja u tavu i miješajte minutu, potom dodajte narezano povrće i curry pastu te pržite još pet do 10 minuta ili dok luk ne omekša, povremeno miješajući. Dodajte slanutak (zajedno s tekućinom) i 600 ml kipuće vode, te ostavite da sve zavrije. Smanjite vatru i ostavite da krčka 30 minuta, ili dok se ne zgusne.
U međuvremenu, odrežite i narežite listove cvjetače, stabljiku narežite na tanke kriške i sve to dodajte u curry i ostavite do kraja kuhanja. Cvjetiće narežite na jednake dijelove i usitnite u blenderu da budu iste veličine i teksture kao riža. Stavite cvjetaču u posudu i pokrijte. Kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi sedam minuta ili dok se ne skuha, netom prije posluživanja.
U curry
dodajte limunov sok, a potom začinite i dodajte namrvljenu fetu (ako je
koristite – ovdje daje štih indijskog paneera
i malo jači okus jelu). Dodajte jogurt i promiješajte da dobijete kremastu
teksturu tipičnu za kormu (ili ga
poslužite sa strane ako želite), potom posipajte korijandar i prepržene bademe.
Stavite cvjetaču na lijepi pladanj za serviranje i navalite.
- 1 puna žlica badema u listićima
- 2 velika batata
- maslinovo ulje
- 1 ljubičasti luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 komad korijena đumbira veličine palca
- ½ svežnja svježeg korijandra (15 g)
- po želji: ½ - 1 svježi crveni feferon
- 1 šaka listova curryja
- 1 vrhom puna žlica kormacurry paste
- 1 x 400 g limenka slanutka
- 1 velika cvjetača
- ½ – 1 limun
- po želji: 50 g feta sira
- 4 žlice malomasnog jogurta
Prepržite bademe u velikoj posudi za složenac da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz posude i stavite u stranu. Operite batate, narežite na komade veličine 4 cm te ih stavite u tavu i pržite u malo ulja na srednje jakoj vatri pet minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Ogulite luk, češnjak i đumbir, potom ih narežite na tanke kriške zajedno sa stabljikama korijandra i feferonima (ako ga koristite – oni će umaku dati sjajnu ljutinu). Dodajte listove curryja u tavu i miješajte minutu, potom dodajte narezano povrće i curry pastu te pržite još pet do 10 minuta ili dok luk ne omekša, povremeno miješajući. Dodajte slanutak (zajedno s tekućinom) i 600 ml kipuće vode, te ostavite da sve zavrije. Smanjite vatru i ostavite da krčka 30 minuta, ili dok se ne zgusne.
U međuvremenu, odrežite i narežite listove cvjetače, stabljiku narežite na tanke kriške i sve to dodajte u curry i ostavite do kraja kuhanja. Cvjetiće narežite na jednake dijelove i usitnite u blenderu da budu iste veličine i teksture kao riža. Stavite cvjetaču u posudu i pokrijte. Kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi sedam minuta ili dok se ne skuha, netom prije posluživanja.
U curry
dodajte limunov sok, a potom začinite i dodajte namrvljenu fetu (ako je
koristite – ovdje daje štih indijskog paneera
i malo jači okus jelu). Dodajte jogurt i promiješajte da dobijete kremastu
teksturu tipičnu za kormu (ili ga
poslužite sa strane ako želite), potom posipajte korijandar i prepržene bademe.
Stavite cvjetaču na lijepi pladanj za serviranje i navalite.
Sastojci
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom