Korma s povrćem (Lažni pilav s cvjetačom)
  • 1 puna žlica badema u listićima
  • 2 velika batata
  • maslinovo ulje
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 komad korijena đumbira veličine palca
  • ½ svežnja svježeg korijandra (15 g)
  • po želji: ½ - 1 svježi crveni feferon
  • 1 šaka listova curryja
  • 1 vrhom puna žlica kormacurry paste
  • 1 x 400 g limenka slanutka
  • 1 velika cvjetača
  • ½ – 1 limun
  • po želji: 50 g feta sira
  • 4 žlice malomasnog jogurta

Prepržite bademe u velikoj posudi za složenac da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz posude i stavite u stranu. Operite batate, narežite na komade veličine 4 cm te ih stavite u tavu i pržite u malo ulja na srednje jakoj vatri pet minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Ogulite luk, češnjak i đumbir, potom ih narežite na tanke kriške zajedno sa stabljikama korijandra i feferonima (ako ga koristite – oni će umaku dati sjajnu ljutinu). Dodajte listove curryja u tavu i miješajte minutu, potom dodajte narezano povrće i curry pastu te pržite još pet do 10 minuta ili dok luk ne omekša, povremeno miješajući. Dodajte slanutak (zajedno s tekućinom) i 600 ml kipuće vode, te ostavite da sve zavrije. Smanjite vatru i ostavite da krčka 30 minuta, ili dok se ne zgusne.

U međuvremenu, odrežite i narežite listove cvjetače, stabljiku narežite na tanke kriške i sve to dodajte u curry i ostavite do kraja kuhanja. Cvjetiće narežite na jednake dijelove i usitnite u blenderu da budu iste veličine i teksture kao riža. Stavite cvjetaču u posudu i pokrijte. Kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi sedam minuta ili dok se ne skuha, netom prije posluživanja.

U curry dodajte limunov sok, a potom začinite i dodajte namrvljenu fetu (ako je koristite – ovdje daje štih indijskog paneera i malo jači okus jelu). Dodajte jogurt i promiješajte da dobijete kremastu teksturu tipičnu za kormu (ili ga poslužite sa strane ako želite), potom posipajte korijandar i prepržene bademe. Stavite cvjetaču na lijepi pladanj za serviranje i navalite.


  • 1 puna žlica badema u listićima
  • 2 velika batata
  • maslinovo ulje
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 komad korijena đumbira veličine palca
  • ½ svežnja svježeg korijandra (15 g)
  • po želji: ½ - 1 svježi crveni feferon
  • 1 šaka listova curryja
  • 1 vrhom puna žlica kormacurry paste
  • 1 x 400 g limenka slanutka
  • 1 velika cvjetača
  • ½ – 1 limun
  • po želji: 50 g feta sira
  • 4 žlice malomasnog jogurta

Prepržite bademe u velikoj posudi za složenac da dobiju zlatnu boju. Izvadite ih iz posude i stavite u stranu. Operite batate, narežite na komade veličine 4 cm te ih stavite u tavu i pržite u malo ulja na srednje jakoj vatri pet minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Ogulite luk, češnjak i đumbir, potom ih narežite na tanke kriške zajedno sa stabljikama korijandra i feferonima (ako ga koristite – oni će umaku dati sjajnu ljutinu). Dodajte listove curryja u tavu i miješajte minutu, potom dodajte narezano povrće i curry pastu te pržite još pet do 10 minuta ili dok luk ne omekša, povremeno miješajući. Dodajte slanutak (zajedno s tekućinom) i 600 ml kipuće vode, te ostavite da sve zavrije. Smanjite vatru i ostavite da krčka 30 minuta, ili dok se ne zgusne.

U međuvremenu, odrežite i narežite listove cvjetače, stabljiku narežite na tanke kriške i sve to dodajte u curry i ostavite do kraja kuhanja. Cvjetiće narežite na jednake dijelove i usitnite u blenderu da budu iste veličine i teksture kao riža. Stavite cvjetaču u posudu i pokrijte. Kuhajte na pari ili u mikrovalnoj pećnici na visokoj temperaturi sedam minuta ili dok se ne skuha, netom prije posluživanja.

U curry dodajte limunov sok, a potom začinite i dodajte namrvljenu fetu (ako je koristite – ovdje daje štih indijskog paneera i malo jači okus jelu). Dodajte jogurt i promiješajte da dobijete kremastu teksturu tipičnu za kormu (ili ga poslužite sa strane ako želite), potom posipajte korijandar i prepržene bademe. Stavite cvjetaču na lijepi pladanj za serviranje i navalite.

Sastojci

    Priprema

      Povezani recepti

      Vidi sve