Kopun na svježim rezancima
Sastojci
- Tijesto
- 100 g glatkog brašna
- 1 jaje
- sol
- Kopun
- polovica kopuna
- luk kozjak
- 1 cijeli prepolovljeni češnjak
- mrkva
- zelene tikvice
- muškatna tikva
- cikorija
- maslinovo ulje
- sol
Priprema
- 1. Umijesimo tijesto i ostavimo ga pola sata da odstoji umotano u foliju.
- 2. Kad je odstajalo, tijesto tanko razvaljamo i napravimo rezance željene širine. Kuhamo ih 10 minuta u slanoj vodi.
- 3. Kopun stavimo u posudu za pečenje, oko njega rasporedimo luk kozjak, češnjak i mrkvu te ga tri sata pečemo u pećnici na paru na 75 °C. Ako nemate parnu pećnicu, kopun umotajte u foliju i stavite ga u lim za pečenje u koji ste ulili malo vode te ga pecite tri sata na 150 °C.
- 4.Kad je kopun pečen, meso odrežemo s kostiju zajedno s kožom i izrežemo na trake.
- 5. Tikvice i muškatnu tikvu izrežemo na trake i stavimo ih zajedno s mesom u tavu te ih pržimo na maslinovu ulju dok meso kopuna lijepo ne porumeni.
- 6. Sve zajedno prelijemo umakom koji je nastao tijekom pečenja kopuna.
- 7. Dodamo maslac da se sve malo zgusne i ubacimo rezance kuhane al dente.
- 8. Cikoriju kratko kuhamo u tavi s malo vode, a zatim je prepržimo na maslinovu ulju i dodamo tjestenini i kopunu.
- 9. Na tanjur prvo stavimo tjesteninu s povrćem, na vrh stavimo na trake narezano meso kopuna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère
Recepti Curtis Stone
Janjetina s koricom od bilja i pečenim Cherry rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Brzo varivo sa svinjskim kotletima