Kopun na svježim rezancima

Umijesimo tijesto i ostavimo ga pola sata da odstoji umotano u foliju. Kad je odstajalo, tijesto tanko razvaljamo i napravimo rezance željene širine. Kuhamo ih 10 minuta u slanoj vodi.

Kopun stavimo u posudu za pečenje, oko njega rasporedimo luk kozjak, češnjak i mrkvu te ga tri sata pečemo u pećnici na paru na 75 °C. Ako nemate parnu pećnicu, kopun umotajte u foliju i stavite ga u lim za pečenje u koji ste ulili malo vode te ga pecite tri sata na 150 °C. Kad je kopun pečen, meso odrežemo s kostiju zajedno s kožom i izrežemo na trake. Tikvice i muškatnu tikvu izrežemo na trake i stavimo ih zajedno s mesom u tavu te ih pržimo na maslinovu ulju dok meso kopuna lijepo ne porumeni. Sve zajedno prelijemo umakom koji je nastao tijekom pečenja kopuna. Dodamo maslac da se sve malo zgusne i ubacimo rezance kuhane al dente. Cikoriju kratko kuhamo u tavi s malo vode, a zatim je prepržimo na maslinovu ulju i dodamo tjestenini i kopunu.

Na tanjur prvo stavimo tjesteninu s povrćem, na vrh stavimo na trake narezano meso kopuna.

Sastojci

  • Tijesto 100 g glatkog brašna 1 jaje solKopun polovica kopuna luk kozjak 1 cijeli prepolovljeni češnjak mrkva zelene tikvice muškatna tikva cikorija maslinovo ulje sol

Priprema