Kopun na svježim rezancima
Sastojci
- Tijesto
- 100 g glatkog brašna
- 1 jaje
- sol
- Kopun
- polovica kopuna
- luk kozjak
- 1 cijeli prepolovljeni češnjak
- mrkva
- zelene tikvice
- muškatna tikva
- cikorija
- maslinovo ulje
- sol
Priprema
- 1. Umijesimo tijesto i ostavimo ga pola sata da odstoji umotano u foliju.
- 2. Kad je odstajalo, tijesto tanko razvaljamo i napravimo rezance željene širine. Kuhamo ih 10 minuta u slanoj vodi.
- 3. Kopun stavimo u posudu za pečenje, oko njega rasporedimo luk kozjak, češnjak i mrkvu te ga tri sata pečemo u pećnici na paru na 75 °C. Ako nemate parnu pećnicu, kopun umotajte u foliju i stavite ga u lim za pečenje u koji ste ulili malo vode te ga pecite tri sata na 150 °C.
- 4.Kad je kopun pečen, meso odrežemo s kostiju zajedno s kožom i izrežemo na trake.
- 5. Tikvice i muškatnu tikvu izrežemo na trake i stavimo ih zajedno s mesom u tavu te ih pržimo na maslinovu ulju dok meso kopuna lijepo ne porumeni.
- 6. Sve zajedno prelijemo umakom koji je nastao tijekom pečenja kopuna.
- 7. Dodamo maslac da se sve malo zgusne i ubacimo rezance kuhane al dente.
- 8. Cikoriju kratko kuhamo u tavi s malo vode, a zatim je prepržimo na maslinovu ulju i dodamo tjestenini i kopunu.
- 9. Na tanjur prvo stavimo tjesteninu s povrćem, na vrh stavimo na trake narezano meso kopuna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada