Kolačići s đumbirom i pite od marmelade Paulove mame

Sin pekara, Paul je izvorno bio kipar prije nego ga je otac uvjerio da se priključi obiteljskom poslu. Postao je glavni pekar u nekim od najluksuznijih hotela uključujući „Cliveden“ , „Chester Grosvenor“ i „Dorchester“, stekavši reputaciju jednog od najboljih pekara.

Sastojci

  • 110 g margarina
  • 225 g brašna s dodanim praškom za pecivo
  • 110 g šećera 110 g zlatnog sirupa (svijetle melase)
  • 2 žličice đumbira
  • 85 g nesoljenog maslaca ili margarina
  • 170 g brašna s dodanim praškom za pecivo
  • malo vode
  • marmelada – okus po izboru

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 2. Nježno otopite margarin, šećer i zlatni sirup u loncu nad srednje jakim plamenom.
  • 3. Kad se smjesa otopi, dodajte sve suhe sastojke kako biste dobili tijesto.
  • 4. Oblikujte tijesto u kuglice promjera 2,5 cm. Stavite kuglice na lim za pečenje. Vilicom označite stražnju stranu svake kuglice. Trebali biste dobiti oko 40 kolačića.
  • 5. Stavite lim za pečenje u pećnicu na 12 minuta ili pecite dok kolačići ne budu zlatnosmeđi.

Povezani recepti

Vidi sve