Kolačići Rose de Reims

Kolačići Rose de Reims

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Prozračno istucite jaje sa šećerom i srži vanilije. Pjeni dodajte crveno bojilo. Prosijte brašno, krumpirov škrob i prašak za pecivo i dobro promiješajte.

Smjesu s brašnom postupno umiješajte u pjenu.

Dobivenu smjesu stavite u kalup za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Biskvit prvo pecite 30 minuta.

Izvadite biskvit iz kalupa i narežite ga na trake dimenzija otprilike 10x3 cm i 15x3 cm. Smanjite temperaturu pećnice na 120 °C, narezane kriške pospite šećerom u prahu i sušite ih u pećnici oko 15 minuta.

 

Dulce de leche (karamel)

U loncu prokuhajte dosta vode. Stavite limenku u vodu i kuhajte dva sata. S vremena na vrijeme dodajte još vode. Ohladite i žlicom izvadite karamel. Ohlađeni dulce de leche stavite u vrećicu za ukrašavanje. Posolite.

 

Ušećerena korica limuna

Prokuhajte vodu i šećer. Nožem za guljenje ogulite limun, tako da ne gulite bijeli dio. Koricu narežite na tanke trakice i dodajte ih sirupu. Još jedanput prokuhajte. Limunovu koricu sa sirupom čuvajte u zatvorenoj staklenci.

 

Marinirano grožđe

Koricu limete naribajte u zdjeli sa šećerom. Dodajte šampanjac i promiješajte. Prepolovite bobice grožđa i stavite u šampanjac.

Marinirajte grožđe oko 1 sat ili stavite grožđe i malo marinade u bocu za šlag, zatvorite bocu i stavite patronu s ugljikovim dioksidom.

 

Posluživanje

Poslužite kolačiće na klasičan način, uz čašu šampanjca ili pak na moderan način.

Na kolačiće istisnite dulce de leche u obliku kružića. Bobice grožđa još jedanput prepolovite i položite ih na kolačiće s ušećerenom koricom limuna. Naribajte koricu limete po kolačićima.

Sastojci

  • Kolačići Rose de Reims 1 mahuna vanilije 200 g jaja 245 g šećera prirodno crveno bojilo u prahu 190 g brašna 95 g krumpirova škroba 5 g praška za pecivoDulce de leche (karamel) 1 limenka kondenziranog mlijeka morska solUšećerena korica limuna200 ml vode 200 g kristal-šećera 2 limunaMarinirano grožđe 1 limeta 15 g šećera 100 ml šampanjca 200 g bijelog grožđa bez košticaPosluživanje 1 limetaDodatne potrepštine Visoki kalup za pečenje papir za pečenje šećer u prahu za posipanje ribež boca za šlag 2 patrone s ugljikovim dioksidom

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve