Opis
Kolačići Rose de Reims
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Prozračno istucite jaje sa šećerom i srži vanilije. Pjeni dodajte crveno bojilo. Prosijte brašno, krumpirov škrob i prašak za pecivo i dobro promiješajte.
Smjesu s brašnom postupno umiješajte u pjenu.
Dobivenu smjesu stavite u kalup za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Biskvit prvo pecite 30 minuta.
Izvadite biskvit iz kalupa i narežite ga na trake dimenzija otprilike 10x3 cm i 15x3 cm. Smanjite temperaturu pećnice na 120 °C, narezane kriške pospite šećerom u prahu i sušite ih u pećnici oko 15 minuta.
Dulce de leche (karamel)
U loncu prokuhajte dosta vode. Stavite limenku u vodu i kuhajte dva sata. S vremena na vrijeme dodajte još vode. Ohladite i žlicom izvadite karamel. Ohlađeni dulce de leche stavite u vrećicu za ukrašavanje. Posolite.
Ušećerena korica limuna
Prokuhajte vodu i šećer. Nožem za guljenje ogulite limun, tako da ne gulite bijeli dio. Koricu narežite na tanke trakice i dodajte ih sirupu. Još jedanput prokuhajte. Limunovu koricu sa sirupom čuvajte u zatvorenoj staklenci.
Marinirano grožđe
Koricu limete naribajte u zdjeli sa šećerom. Dodajte šampanjac i promiješajte. Prepolovite bobice grožđa i stavite u šampanjac.
Marinirajte grožđe oko 1 sat ili stavite grožđe i malo marinade u bocu za šlag, zatvorite bocu i stavite patronu s ugljikovim dioksidom.
Posluživanje
Poslužite kolačiće na klasičan način, uz čašu šampanjca ili pak na moderan način.
Na kolačiće istisnite dulce de leche u obliku kružića. Bobice grožđa još jedanput prepolovite i položite ih na kolačiće s ušećerenom koricom limuna. Naribajte koricu limete po kolačićima.
Sastojci
Kolačići Rose de Reims
- 1 mahuna vanilije
- 200 g jaja
- 245 g šećera
- prirodno crveno bojilo u prahu
- 190 g brašna
- 95 g krumpirova škroba
- 5 g praška za pecivo
Dulce de leche (karamel)
- 1 limenka kondenziranog mlijeka
- morska sol
Ušećerena korica limuna
- 200 ml vode
- 200 g kristal-šećera
- 2 limuna
Marinirano grožđe
- 1 limeta
- 15 g šećera
- 100 ml šampanjca
- 200 g bijelog grožđa bez koštica
Posluživanje
- 1 limeta
Dodatne potrepštine
- Visoki kalup za pečenje
- papir za pečenje
- šećer u prahu za posipanje
- ribež
- boca za šlag
- 2 patrone s ugljikovim dioksidom