Kolačići iz Sètea
Recept iz: Rudolph van Veen
Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.
Sastojci
- 1 štapić vanilije
- 150 ml bijelog vina
- 150 ml suncokretova ulja
- 150 g šećera
- 1 limun
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g šećera
Priprema
- 1. Po duljini prepolovite štapić vanilije i sastružite srž. U zdjeli pomiješajte bijelo vino, suncokretovo ulje, šećer i srž vanilije. Naribajte koricu limuna. U brašno umiješajte prašak za pecivo, sol i koricu limuna. Suhu smjesu umiješajte u vlažnu smjesu dok se sve ne sjedini. Mijesite smjesu dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.
- 2. Zagrijte pećnicu na 160 °C. Razvaljajte tijesto u roladu i podijelite ga na jednake dijelove. Komade tijesta oblikujte u kruščiće s tanjim krajevima. Uvaljajte kolačiće u šećer i stavite ih na lim prekriven papirom za pečenje. Malo urežite svaki kolačić. Pecite kolačiće oko 20 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Makovnjača
Recepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća