Kolačići iz Sètea

Rudolph van Veen imao je dječački san – postati kuharom. Godine 1985. uspješno je završio kulinarsku školu u Bredi, a potom je radio kao glavni kuhar u Švicarskoj, specijalizirao se za slastičarske proizvode i u dvadeset sedmoj godini ostvaruje SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Master – što je najviša pohvala koju jedan Nizozemac može dobiti.

 

Sastojci

  • 1 štapić vanilije
  • 150 ml bijelog vina
  • 150 ml suncokretova ulja
  • 150 g šećera
  • 1 limun
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera

Priprema

  • 1. Po duljini prepolovite štapić vanilije i sastružite srž. U zdjeli pomiješajte bijelo vino, suncokretovo ulje, šećer i srž vanilije. Naribajte koricu limuna. U brašno umiješajte prašak za pecivo, sol i koricu limuna. Suhu smjesu umiješajte u vlažnu smjesu dok se sve ne sjedini. Mijesite smjesu dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da odstoji u hladnjaku oko 30 minuta.
  • 2. Zagrijte pećnicu na 160 °C. Razvaljajte tijesto u roladu i podijelite ga na jednake dijelove. Komade tijesta oblikujte u kruščiće s tanjim krajevima. Uvaljajte kolačiće u šećer i stavite ih na lim prekriven papirom za pečenje. Malo urežite svaki kolačić. Pecite kolačiće oko 20 minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.

Povezani recepti

Vidi sve