Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • Kolačići:
  • 368 g nebijeljenog brašna, plus dodatno za posipanje
  • 67 g granuliranog šećera
  • 7 g praška za pecivo
  • 1.42 g sode bikarbone
  • 1.42 g soli
  • 64 g sitno sjeckanog ušećerenog đumbira
  • 1.42 g đumbira u prahu
  • Naribani zest 2 limuna
  • 385 g hladnog maslaca, narezanog na 8 do 10 kom
  • 118 ml hladne mlaćenice
  • 118 ml hladnog punomasnog vrhnja
  • 1 veliko jaje, hladno
  • 30 g ribanog svježeg đumbira
  • Glazura od limuna:
  • 200 g šećera u prahu
  • 35 do 45 ml svježeg limunskog soka

Priprema

  • 1. Kolačići: Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva s rešetkom na sredini pećnice.
  • 2. U mikseru koji ima nastavak za miješanje, tucite zajedno brašno, granulirani šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, ušećereni đumbir, đumbir u prahu i zest limuna. Dodajte maslac; miješajte na sporoj brzini sve dok se maslac donekle ne razmrvi, ali da se još uvijek vide komadići, otprilike 30 sekundi.
  • 3. U posudi za mjerenje tekućinu, miksajte mlaćenicu, vrhnje, jaje i naribani đumbir. Mikser stavite na slabu brzinu, dodajte smjesu s mlaćenicom i miksajte sve dok se tijesto ne sjedini, 20-30 sekundi (ostat će malo brašna na dnu posude).
  • 4. Zdjelu maknite od miksera. Koristeći ruke, sakupite i podignite tijesto, preokrenite ga u zdjeli, sve dok se preostalo brašno ne sjedini s tijestom.
  • 5. Prebacite tijesto na malo pobrašnjenu površinu i nježno razvaljajte na debljinu od 2.5 cm. Koristeći 6.5 cm velik rezač, izrežite 10 krugova, ostatke ponovo razvaljajte i ponovite postupak. Prebacite krugove na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, ostavljajući 5 cm prostora između svakog kruga.
  • 6. Pecite dok ne poprime laganu zlatno smeđu boju, 30 do 35 minuta. Prebacite zajedno s papirom na mrežicu za hlađenje; ostavite da se hladi 10 minuta.
  • 7. Glazura od limuna: U manjoj zdjeli, izmiješajte šećer u prahu i dovoljno limunovog soka da se napravi glatka, gusta glazura. Glazuru namažite po vrhu toplih kolačića i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve