Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja! 

Sastojci

  • 225 g maslaca, omekšanog
  • 225 g smeđeg kristalnog šećera
  • 4 velika jaja
  • 1 žličica paste ili ekstrakta vanilije
  • 200 g kaya namaza od kokosa
  • 225 g samodizajućeg brašna
  • 50 g kokosovog brašna, prepečenog
  • 75 g maslaca, omekšanog
  • 200 g šećera u prahu
  • 150 g kaya namaza od kokosa

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Maslac i šećer miksajte u većoj zdjeli dok ne postanu svijetli i kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje, između svakog dobro umutite smjesu. Ako se smjesa razdvaja, umiješajte žlicu brašna da se ponovno sjedini.
  • 2. Dodajte vaniliju i kaya namaz od kokosa pa smjesu dobro promiješajte. Dodajte brašno pa smjesu nastavite miksati dok ne postane glatka.
  • 3. Namastite 10 manjih neprianjajućih limenih kalupa pa svaki obložite trakom papira za pečenje. Smjesu za biskvit rasporedite u kalupe i pecite 20 minuta.
  • 4. Kalupe izvadite iz pećnice i 5 minuta ostavite hladiti. Biskvite izvadite iz kalupa pa stavite na rešetku da se posve ohlade.
  • 5. Za glazuru od maslaca u većoj zdjeli mikserom razbijte omekšani maslac i šećer. Zatim dodajte kayu i nastavite ih miksati u glatku kremu.
  • 6. Kad se biskviti ohlade, s pomoću slastičarske vrećice glazurom od kaye ukrasite vrhove. Kolače pospite prepečenim kokosom i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve