Kolači s kayom od kokosa
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja!
Sastojci
- 225 g maslaca, omekšanog
- 225 g smeđeg kristalnog šećera
- 4 velika jaja
- 1 žličica paste ili ekstrakta vanilije
- 200 g kaya namaza od kokosa
- 225 g samodizajućeg brašna
- 50 g kokosovog brašna, prepečenog
- 75 g maslaca, omekšanog
- 200 g šećera u prahu
- 150 g kaya namaza od kokosa
Priprema
- 1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Maslac i šećer miksajte u većoj zdjeli dok ne postanu svijetli i kremasti. Dodajte jedno po jedno jaje, između svakog dobro umutite smjesu. Ako se smjesa razdvaja, umiješajte žlicu brašna da se ponovno sjedini.
- 2. Dodajte vaniliju i kaya namaz od kokosa pa smjesu dobro promiješajte. Dodajte brašno pa smjesu nastavite miksati dok ne postane glatka.
- 3. Namastite 10 manjih neprianjajućih limenih kalupa pa svaki obložite trakom papira za pečenje. Smjesu za biskvit rasporedite u kalupe i pecite 20 minuta.
- 4. Kalupe izvadite iz pećnice i 5 minuta ostavite hladiti. Biskvite izvadite iz kalupa pa stavite na rešetku da se posve ohlade.
- 5. Za glazuru od maslaca u većoj zdjeli mikserom razbijte omekšani maslac i šećer. Zatim dodajte kayu i nastavite ih miksati u glatku kremu.
- 6. Kad se biskviti ohlade, s pomoću slastičarske vrećice glazurom od kaye ukrasite vrhove. Kolače pospite prepečenim kokosom i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Gisellini kolači cannelés
Recepti Michel Albert Roux
Kolač s trešnjama
Recepti Michel Albert Roux
Tart s kremom od badema i malinama
Recepti Ainsley Harriott
Biskvit s mangom i marakujom s jogurtom od limete i marakuje
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolač od pandana