Kolač sa začinima, kremom od mliječne čokolade i cvijeta hibiskusa

Kolač sa začinima, kremom od mliječne čokolade i cvijeta hibiskusa
Povezane emisije:Pecimo s Franciscom MoreiromUključite se: Ponedjeljak 26 Listopad u 09:05 | Ponedjeljak 26 Listopad u 09:35

Opis

Priprema

  • Za čokoladnu kremu, na vatru stavite posudu s 100 g mlijeka. Kad se pojavi para, dodajte 15 g suhog cvijeta hibiskusa, poklopite i pustite da se infuzira. Maknite cvjetove.
  • Dodajte 100 g vrhnja i ponovno stavite na vatru. Ulijte 300 g mliječne čokolade i usitnite štapnim mikserom.
  • Stavite u hladnjak na otprilike 2-3 sata.
  • Za kolač, pomiješajte 250 g brašna, 10 g mješavine 4 začina (muškatnog oraščića, cimeta, kumina i crnog papra), 5 g praška za pecivo i 15 g šećera.
  • U tavi pomiješajte 125 g bagremovog meda, 125 g tamne melase, 50 g maslaca, 125 g poluobranog mlijeka, 1 koricu limuna i 1 koricu naranče.
  • Prinesite smjesu vatri i neprestano miješajte. Kad se maslac u potpunosti otopi, dodajte je suhoj smjesi.
  • Dobro promiješajte i dodajte 75 g prženih lješnjaka. Ulijte smjesu u kalup obložen papirom za pečenje. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 20 minuta.

Sastojci

Kolač sa začinima:

  • 250 g brašna
  • 15 g šećera
  • 2 g kuhinjske soli
  • 5 g praška za pecivo
  • 10 g mješavine začina (muškatnog oraščića, cimeta, kumina i crnog papra)
  • 1 korica naranče
  • 1 korica limuna
  • 125 g bagremovog meda
  • 125 g tamne melase
  • 125 g poluobranog mlijeka
  • 50 g neslanog maslaca
  • 75 g prženih lješnjaka u komadićima

 

Krema od mliječne čokolade i hibiskusa:

  • 100 g poluobranog mlijeka
  • 15 g suhog cvijeta hibiskusa
  • 100 g vrhnja za kuhanje, 35% mliječne masti
  • 300 g mliječne čokolade (u grumenima)
  • Svježe bobice šipka, količina po želji (za ukras)
  • Tamna čokolada (količina po želji)

Povezani recepti