Opis
Način pripreme:
1. Za osnovu fino sameljite bademe u blenderu. Dodajte sva jaja odjednom i šećer. Ponovno sameljite dok ne nastane homogena smjesa.
2. Ogulite i narežite jabuke na manje kocke. Stavite ih u lonac, naribajte koru limuna i istisnite sok iz limuna. Dodajte bijeli šećer od trstike i promiješajte. Ostavite jabuke da se kuhaju 8 minuta.
3. Dodajte jabuke u blender sa smjesom od badema i jaja. Sameljite.
4. Maslacem premažite okrugli kalup (promjera 24 cm) i dno prekrijte papirom za pečenje. Izlijte smjesu i pecite kolač 40 minuta na 165 stupnjeva.
5. Za kremu od vanilije rukom razbijte vrhnje sa šećerom u prahu i naribanu srčiku vanilije.
6. Okrenite ispečeni kolač na poslužavnik. Poslužite komad kolača, ukrašen žlicom kreme od vrhnja. Ukrasite listićem mente.
Sastojci
Sastojci
- 3 jabuke
- 1 limun
- naribana kora i sok
- 300 g bijelog šećera od trstike
- 375 g sjeckanih badema
- 8 jaja
Za kremu
- 150 g kiselog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 štapić vanilije