Kolač s čokoladom i orasima u tavi

Način pripreme:

1. U keramičku tavicu ulijte vodu i ulje i ostavite smjesu da proključa. Dodajte maslac i lagano miješajte dok se ne rastopi.

2. U posudi promiješajte brašno s kakaom, praškom za pecivo i šećerom te promiješajte.

3. Uklonite tavicu s vatre i dodajte mlijeko. Zatim dodajte suhe sastojke i jaje i polako miješajte dok smjesa ne postane glatka. Tavu stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.

4. U drugu tavicu stavite orahe i ispecite ih na 180 stupnjeva 10 minuta, može istodobno s kolačem.

5. Za preljev od čokolade rastopite maslac u loncu i dodajte kakao i mlijeko i promiješajte. Zatim postupno dodajte šećer u prahu i miješajte pjenjačom dok ne nastaje glatka smjesa. Na kraju dodajte narezane orahe i promiješajte.

 6. Izlijte čokoladni preljev po ispečenom i ohlađenom kolaču. Gore stavite nekoliko oraha. Kolač poslužite u tavi.

7. Za umak od kiselog mlijeka pomiješajte mlijeko s džemom od borovnica i naribanom limunovom korom. Promiješajte. Poslužite kao prilog kolaču.

Sastojci

  • Za kolač120 g brašna 1 žličica praška za pecivo 130 g šećera 2 žlice kakaa 60 g maslaca 60 ml ulja 120 ml vode 60 ml kefira 1 jajeZa čokoladni preljev100 g pekan oraha ili oraha 120 g maslaca 60 ml svježeg mlijeka 4 žlice kakaa 400 g šećera u prahuZa umak 4 žlice kiselog mlijeka 2 žlice džema od borovnica 1 limun naribana kora

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve