Pećnicu zagrijte na 180 º i premažite lim maslacem i brašnom. Razbijte četiri jaja u posudu, dodajte šalicu sitnog šećera i sve tucite pet minuta.

Kada dobijete nježnu i bjelkastu smjesu, dodajte 60 ml punomasnog mlijeka, 1 žličicu ekstrakta od vanilije i 130 g rastopljenog margarina, te opet tucite.

Odmah prosijte u posudu suhe sastojke: 1,5 šalicu brašna s kvascem, jednu žličicu kvasca u prahu i malo soli. Sve promiješajte špatulom, izlijte u lim i stavite u pećnicu na 25-30 minuta.

U međuvremenu pripremite preljev od tri mlijeka. Uzmite konzervu kondenziranog mlijeka, 340 ml mlijeka u prahu i 1,5 šalicu punomasnog mlijeka. Dodajte i dvije žlice ruma, te sve promiješajte.

Kad kolač bude pečen i lagano ohlađen, uzmite vilicu da napravite rupice na površini, te kolač zalijte s ta tri mlijeka. Na kraju dodajte ovom meksičkom kolaču sloj chantillyja i nekoliko kriški manga.

Sastojci

  • Kolač4 jaja L 130 g rastopljenog margarina 60 ml punomasnog mlijeka 1 šalica sitnog šećera 1 žličica ekstrakta od vanilije 1 žličica kvasca u prahu ¼ žličice soliPreljev1 konzerva kondenziranog mlijeka 340 ml mlijeka u prahu 15 šalica punomasnog mlijeka 2 žlice rumaUkras chantilly kriške manga

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve