Kolač od špinata
Recept iz: Filipa Gomes
Pećnicu ugrijte na 180 ºC, lim namastite maslacem i obložite papirom za pečenje.
Stavite posudu na vatru s malo maslinova ulja. Narežite 3 češnja češnjaka, stavite na vatru. Dodajte špinat. Kada sve bude gotovo, ocijedite špinat na cjedilu.
Odvojite 4 žumanjka od bjelanjaka. Napravite snijeg. Stavite u mikser 2 žumanjka, špinat, papar, sol i muškatni oraščić te miksajte da dobijete kremu.
Izlijte u posudu, promiješajte sa snijegom od bjelanjaka i dodajte 2 žlice kukuruzne krupice.
Na kraju istresite smjesu u lim, lijepo raspodijelite po limu i stavite u pećnicu na 8-10 minuta. Kad se smjesa ispeče, izvadite iz pećnice i neka se lagano hladi dok vi pravite nadjev.
U mikser stavite 200 g dimljenog lososa, miksajte. Zatim dodajte 200 g sirnog namaza i opet miksajte i onda time premažite tijesto.
Pospite kaparima, zatim polako zarolajte tijesto uz pomoć papira za pečenje.
Poslužite hranjiv kolač i neka svi s velikim apetitom pojedu nešto povrtno.
Stavite posudu na vatru s malo maslinova ulja. Narežite 3 češnja češnjaka, stavite na vatru. Dodajte špinat. Kada sve bude gotovo, ocijedite špinat na cjedilu.
Odvojite 4 žumanjka od bjelanjaka. Napravite snijeg. Stavite u mikser 2 žumanjka, špinat, papar, sol i muškatni oraščić te miksajte da dobijete kremu.
Izlijte u posudu, promiješajte sa snijegom od bjelanjaka i dodajte 2 žlice kukuruzne krupice.
Na kraju istresite smjesu u lim, lijepo raspodijelite po limu i stavite u pećnicu na 8-10 minuta. Kad se smjesa ispeče, izvadite iz pećnice i neka se lagano hladi dok vi pravite nadjev.
U mikser stavite 200 g dimljenog lososa, miksajte. Zatim dodajte 200 g sirnog namaza i opet miksajte i onda time premažite tijesto.
Pospite kaparima, zatim polako zarolajte tijesto uz pomoć papira za pečenje.
Poslužite hranjiv kolač i neka svi s velikim apetitom pojedu nešto povrtno.
Sastojci
- 300 g špinata 200 g dimljenog lososa 200 g sirnog namaza 3 češnja češnjaka 4 jaja 2 žlice kukuruzne krupice 2 žlice kapara 1 žličica muškatnog oraščića maslinovo ulje sol papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Filipa Gomes
Juha od mrkve, mahuna i vrijeska
Recepti Filipa Gomes
Tripice s bijelim grahom
Recepti Filipa Gomes
Kolač od naranče i čokolade
Recepti Filipa Gomes
Kruščić od sira
Recepti Filipa Gomes
“Moqueca” od morskog psa i škampa
Recepti Filipa Gomes
“Beijinho”
Recepti Filipa Gomes
Krekeri sa sirom i kuminom
Recepti Filipa Gomes
Hamburger od lososa s pireom od graška i metvice
Recepti Filipa Gomes
Kruh od banane i jagode
Recepti Filipa Gomes
Salata od bakalara