Kolač od špinata
Pećnicu ugrijte na 180 ºC, lim namastite maslacem i obložite papirom za pečenje.

Stavite posudu na vatru s malo maslinova ulja. Narežite 3 češnja češnjaka, stavite na vatru. Dodajte špinat. Kada sve bude gotovo, ocijedite špinat na cjedilu.

Odvojite 4 žumanjka od bjelanjaka. Napravite snijeg. Stavite u mikser 2 žumanjka, špinat, papar, sol i muškatni oraščić te miksajte da dobijete kremu.

Izlijte u posudu, promiješajte sa snijegom od bjelanjaka i dodajte 2 žlice kukuruzne krupice.

Na kraju istresite smjesu u lim, lijepo raspodijelite po limu i stavite u pećnicu na 8-10 minuta. Kad se smjesa ispeče, izvadite iz pećnice i neka se lagano hladi dok vi pravite nadjev.

U mikser stavite 200 g dimljenog lososa, miksajte. Zatim dodajte 200 g sirnog namaza i opet miksajte i onda time premažite tijesto.
Pospite kaparima, zatim polako zarolajte tijesto uz pomoć papira za pečenje.
Poslužite hranjiv kolač i neka svi s velikim apetitom pojedu nešto povrtno.

Sastojci

  • 300 g špinata 200 g dimljenog lososa 200 g sirnog namaza 3 češnja češnjaka 4 jaja 2 žlice kukuruzne krupice 2 žlice kapara 1 žličica muškatnog oraščića maslinovo ulje sol papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve