Donal Skehan obišao je azijske zemlje kako bi vam donio najbolje recepte tog područja! 

Sastojci

  • 6 jaja, razdvojenih na bjelanjke i žumanjke
  • ½ žličice praška za pecivo vinski kamen
  • 175 g kristalnog šećera
  • 1 žličica ekstrakta pandana
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 ml punomasnog kokosovog mlijeka
  • 50 ml biljnog ulja
  • 125 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • sprej za odvajanje kolača od kalupa (ili neki drugi sprej za pečenje)
  • Za glazuru od limete
  • 1 limeta, korica i sok
  • 100 g šećera u prahu, prosijanog
  • malo vode

Priprema

  • 1. Pećnicu zagrijte na 175 °C. U velikoj čistoj zdjeli ručnim mikserom pjenasto umutite bjelanjke i vinski kamen. Nastavite ih miksati dok ne postanu neprozirni pa u ravnomjernom mlazu usipajte 100 g šećera. Nastavite ih miksati dok ne dobijete čvrst snijeg, pa ga odložite sa strane.
  • 2. U drugoj zdjeli istim mikserom (nije potrebno prati metlice) miješajte žumanjke i preostalih 75 g šećera dok ne posvijetle. Miksajte ih nekoliko minuta, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  • 3. Žumanjcima dodajte ekstrakt pandana, ekstrakt vanilije, kokosovo mlijeko i biljno ulje. Dobro ih sjedinite mikserom.
  • 4. U smjesu žutanjaka prosijajte brašno i dobro ga sjedinite mikserom. Unutra najprije dobro umiješajte žlicu snijega od bjelanjaka. U smjesu žumanjaka zatim lagano umiješajte ostatak snijega.
  • 5. Kalup za kuglof obložite tankim slojem spreja za odvajanje kolača pa u kalup ulijte smjesu za biskvit. Biskvit pecite 35 minuta.
  • 6. Kolač izvadite iz pećnice, a prije nego ga izvadite iz kalupa i prelijete glazurom pričekajte da se potpuno ohladi.
  • 7. Za glazuru pomiješajte sok limete, šećer u prahu i vodu. Nježno i ravnomjerno prelijte ohlađen kolač, tako da se glazura cijedi niz stranice. Po vrhu kolača na kraju naribajte malo korice limete.

Povezani recepti

Vidi sve