Opis
- Zagrijte pećnicu na 180 C. Namastite dva duboka kalupa promjera 20 cm i obložite ih s papirom za pečenje.
- Otopite kavu sa žlicom vruće vode. U veliku zdjelu dodajte jaja, margarin, šećer, prašak za pecivo i kavu. Mješavinu miksajte električnim mikserom dok ne postane glatka. Smjesu odvojite na dva jednaka dijela, uspite u kalupe i poravnajte površinu.
- Pecite otprilike 30 minuta ili dok se biskvit ne digne i počne se odvajati se od rubova kalupa. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi u potpunosti.
- Za napraviti praline, lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite šećer i 4 žlice vode u lonac na laganu vatru. Polako miješajte dok se šećer ne otopi i dobijete bistar sirup. Uklonite žlicu, pojačajte plamen i kuhajte, bez miješanja, dok sirup ne postane zlaćan. (OPREZ: kipući šećer je iznimno vruć. Budite oprezni). Dodajte lješnjake i malo okrećite zdjelu kako bi se svi obložili sirupom, zatim brzo prebacite smjesu na lim za pečenje. Ostavite da se ohladi i stvrdne.
- Za kremu, rastopite kavu u 1 žlici kipuće vode. koristeći električni mikser, miksajte dok ne postane glatko. Pomalo dodajte kavu i šećer u prahu, miksajte dok ne postane glatko, lagano i pahuljasto.
- Razlomite praline na dijelove iznad drvene daske, zatim nasjeckajte na male komadiće.
- Stavite jedan biskvit na tanjur, premažite polovicom kreme i pospite poloviom usitnjenih pralina. Stavite drugi biskvit na vrh, premažite ostatkom kreme i pospite preostalim pralinama.
Sastojci
- 15 g kave u granulama
- 4 velika jaja
- 225 g margarina, plus dodatno za mašćenje
- 225 g sitnog šećera (kotač)
- 225 g samodizajućeg brašna
- 5 g praška za pecivo
- Za praline:
- 100 g šećera
- 75 g očišćenih lješnjaka
- Za kremu od kave
- 15 g kave u granulama
- 125 g maslaca, mekanog
- 225 g šećera u prahu