Opis

  1. Zagrijte pećnicu na 180 C. Namastite dva duboka kalupa promjera 20 cm i obložite ih s papirom za pečenje.
  2. Otopite kavu sa žlicom vruće vode. U veliku zdjelu dodajte jaja, margarin, šećer, prašak za pecivo i kavu. Mješavinu miksajte električnim mikserom dok ne postane glatka. Smjesu odvojite na dva jednaka dijela, uspite u kalupe i poravnajte površinu.
  3. Pecite otprilike 30 minuta ili dok se biskvit ne digne i počne se odvajati se od rubova kalupa. Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi u potpunosti.
  4. Za napraviti praline, lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Stavite šećer i 4 žlice vode u lonac na laganu vatru. Polako miješajte dok se šećer ne otopi i dobijete bistar sirup. Uklonite žlicu, pojačajte plamen i kuhajte, bez miješanja, dok sirup ne postane zlaćan. (OPREZ: kipući šećer je iznimno vruć. Budite oprezni). Dodajte lješnjake i malo okrećite zdjelu kako bi se svi obložili sirupom, zatim brzo prebacite smjesu na lim za pečenje. Ostavite da se ohladi i stvrdne.
  5. Za kremu, rastopite kavu u 1 žlici kipuće vode. koristeći električni mikser, miksajte dok ne postane glatko. Pomalo dodajte kavu i šećer u prahu, miksajte dok ne postane glatko, lagano i pahuljasto.
  6. Razlomite praline na dijelove iznad drvene daske, zatim nasjeckajte na male komadiće.
  7. Stavite jedan biskvit na tanjur, premažite polovicom kreme i pospite poloviom usitnjenih pralina. Stavite drugi biskvit na vrh, premažite ostatkom kreme i pospite preostalim pralinama.

Sastojci

  • 15 g kave u granulama
  • 4 velika jaja
  • 225 g margarina, plus dodatno za mašćenje
  • 225 g sitnog šećera (kotač)
  • 225 g samodizajućeg brašna
  • 5 g praška za pecivo
  • Za praline:
  • 100 g šećera
  • 75 g očišćenih lješnjaka
  • Za kremu od kave
  • 15 g kave u granulama
  • 125 g maslaca, mekanog
  • 225 g šećera u prahu

Povezani recepti