Kolač od griza i naranče
  1. Naribajte koricu jedne naranče i jednog limuna te ih dodajte u zdjelu sa šećerom, grizom, brašnom za dizana tijesta, korijandrom i začinom ras-el-hanout.
  2. Ogulite preostale dvije naranče tako da uklonite što je više moguće bijele korice te ih stavite u zdjelu da biste poslije napravili sirup.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, ulje te sok jedne i pol naranče i pola limuna.
  4. Spojite mokre i suhe sastojke te dobro promiješajte.
  5. Mali četvrtasti kalup za pečenje premažite tahinijem, dno i strane, prije nego što ulijete smjesu.
  6. Potom ga stavite u pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite 15 do 20 minuta.
  7. Da biste napravili sirup, prokuhajte šećer, vodu, med, narančinu koru i anis. Potom smanjite temperaturu i pustite da lagano vrije dvije minute. Maknite s vatre. Pustite da odstoji.
  8. Na torti nožem napravite dijagonalne linije da biste dobili rombove. U svaki romb stavite badem i vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta.
  9. Kad je gotovo, izbušite po vrhu i ulijte sirup (prvo uklonite začine). Poslužite toplo ili hladno. 

Sastojci

  • Sastojci4 jaja 160 ml ulja 3 naranče 1 limun 120 g šećera 200 g griza 100 g brašna za dizana tijesta 1 žličica začina ras-el-hanout 0.5 žličice mljevenog korijandra tahini za premazivanje kalupa bademi za dekoracijuZa sirup300 g šećera 300 ml vode 2 žlice meda naranča kora 1 zvijezda anisa

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve