Kolač od griza i naranče
- Naribajte koricu jedne naranče i jednog limuna te ih dodajte u zdjelu sa šećerom, grizom, brašnom za dizana tijesta, korijandrom i začinom ras-el-hanout.
- Ogulite preostale dvije naranče tako da uklonite što je više moguće bijele korice te ih stavite u zdjelu da biste poslije napravili sirup.
- U posebnoj posudi pomiješajte jaja, ulje te sok jedne i pol naranče i pola limuna.
- Spojite mokre i suhe sastojke te dobro promiješajte.
- Mali četvrtasti kalup za pečenje premažite tahinijem, dno i strane, prije nego što ulijete smjesu.
- Potom ga stavite u pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite 15 do 20 minuta.
- Da biste napravili sirup, prokuhajte šećer, vodu, med, narančinu koru i anis. Potom smanjite temperaturu i pustite da lagano vrije dvije minute. Maknite s vatre. Pustite da odstoji.
- Na torti nožem napravite dijagonalne linije da biste dobili rombove. U svaki romb stavite badem i vratite u pećnicu na dodatnih 10 minuta.
- Kad je gotovo, izbušite po vrhu i ulijte sirup (prvo uklonite začine). Poslužite toplo ili hladno.
Sastojci
- Sastojci4 jaja 160 ml ulja 3 naranče 1 limun 120 g šećera 200 g griza 100 g brašna za dizana tijesta 1 žličica začina ras-el-hanout 0.5 žličice mljevenog korijandra tahini za premazivanje kalupa bademi za dekoracijuZa sirup300 g šećera 300 ml vode 2 žlice meda naranča kora 1 zvijezda anisa
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom