Koktel od račića
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 300g račića, očišćenih i sirovih
- 1 glavica baby gem salate
- ½ glavice iceberg salate
- 4 kriške limuna
- 2 žumanjka
- 1 žlica senfa
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žlica tabasco umaka
- 300ml običnog ulja
- 3 žlice kečapa
- Kajenskog papra, prema okusu
- Šaka nasjeckanog vlasca
Priprema
- Na vatru stavite manji lonac s vodom, obilno začinite sa soli i pustite da zavrije.
- U slanu vodu ubacite oguljene repove škampi i kuhajte ih jednu minutu, zatim ih izvadite i ohladite u hladnjaku.
- Kako biste napravili umak, u blender stavite žumanjak, senf, ocat, Worcestershire umak i tabasco, miksajte u pastu, zatim polako dodajte ulje dok se ne formira gusta majoneza.
- Umiješajte kečap i po želji začinite sa soli i sokom limuna.
- Umak pomiješajte s kuhanim račićima, budite sigurni da su svi obloženi umakom, ali ne smiju plivati. Ostavite sa strane.
- Iceberg salatu narežite na tanko, začinite sa soli, paprom i sokom limuna. Stavite na dno čaše u kojoj ćete posluživati.
- Nekoliko listova baby gem salate posložite uz rub čaše i sredinu napunite smjesom račića. Pospite kajenskim paprom i vlascem, te ukrasite kriškama limuna.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Alkoholni i bezalkoholni kokteli
Recepti Ainsley Harriott
Čašice s ledom, ciderom i konfetima od šljiva iz Willinge
Recepti Adam Liaw
Rafflesov singapurski koktel
Recepti Ainsley Harriott
Karipski Sorrel koktel
Recepti Adrian Richardson
Mojito
Recepti Pati Jinich
Kiseliš iz Oaxace
Recepti Adrian Richardson
Aviation
Recepti Adrian Richardson
Mračno i olujno
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema