Koktel od račića
Recept iz: Mark Moriarty
- Na vatru stavite manji lonac s vodom, obilno začinite sa soli i pustite da zavrije.
- U slanu vodu ubacite oguljene repove škampi i kuhajte ih jednu minutu, zatim ih izvadite i ohladite u hladnjaku.
- Kako biste napravili umak, u blender stavite žumanjak, senf, ocat, Worcestershire umak i tabasco, miksajte u pastu, zatim polako dodajte ulje dok se ne formira gusta majoneza.
- Umiješajte kečap i po želji začinite sa soli i sokom limuna.
- Umak pomiješajte s kuhanim račićima, budite sigurni da su svi obloženi umakom, ali ne smiju plivati. Ostavite sa strane.
- Iceberg salatu narežite na tanko, začinite sa soli, paprom i sokom limuna. Stavite na dno čaše u kojoj ćete posluživati.
- Nekoliko listova baby gem salate posložite uz rub čaše i sredinu napunite smjesom račića. Pospite kajenskim paprom i vlascem, te ukrasite kriškama limuna.
Sastojci
- 300g račića, očišćenih i sirovih
- 1 glavica baby gem salate
- ½ glavice iceberg salate
- 4 kriške limuna
- 2 žumanjka
- 1 žlica senfa
- 1 žlica bijelog vinskog octa
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žlica tabasco umaka
- 300ml običnog ulja
- 3 žlice kečapa
- Kajenskog papra, prema okusu
- Šaka nasjeckanog vlasca
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Makaroni s graškom