Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 300g račića, očišćenih i sirovih
  • 1 glavica baby gem salate
  • ½ glavice iceberg salate
  • 4 kriške limuna
  • 2 žumanjka
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 1 žlica tabasco umaka
  • 300ml običnog ulja
  • 3 žlice kečapa
  • Kajenskog papra, prema okusu
  • Šaka nasjeckanog vlasca

Priprema

  • Na vatru stavite manji lonac s vodom, obilno začinite sa soli i pustite da zavrije.
  • U slanu vodu ubacite oguljene repove škampi i kuhajte ih jednu minutu, zatim ih izvadite i ohladite u hladnjaku.
  • Kako biste napravili umak, u blender stavite žumanjak, senf, ocat, Worcestershire umak i tabasco, miksajte u pastu, zatim polako dodajte ulje dok se ne formira gusta majoneza.
  • Umiješajte kečap i po želji začinite sa soli i sokom limuna.
  • Umak pomiješajte s kuhanim račićima, budite sigurni da su svi obloženi umakom, ali ne smiju plivati. Ostavite sa strane.
  • Iceberg salatu narežite na tanko, začinite sa soli, paprom i sokom limuna. Stavite na dno čaše u kojoj ćete posluživati.
  • Nekoliko listova baby gem salate posložite uz rub čaše i sredinu napunite smjesom račića. Pospite kajenskim paprom i vlascem, te ukrasite kriškama limuna.

Povezani recepti

Vidi sve