Opis

Zagrijati pećnicu na 180°C (160° za pećnice s ventilatorom). Obložiti papirnatim čašicama teksaški lim za muffine sa 6 rupa. U velikoj zdjeli miksati šećer i jaja, dok se šećer ne otopi. Promiješati ulje i mlaćenicu. Promiješati brašno, cimet, kokos i koricu naranče da se sjedine. Nježno umiješati borovnice.

Smjesu žlicom stavljati u papirnate čašice i posipavati dodatnim kokosom. Muffine peći 25 minuta ili dok štap za probanje izađe čist. Staviti sa strane u lim da se hladi 10 minuta. Muffine iskrenuti na rešetku da se potpuno ohlade.

Za glazuru staviti šećer, maslac kikirikija u posudu miksera i promiješati malom brzinom da postane glatko. Sada dodati mlijeko i med te ponovo miješati dok se sve ne sjedini. Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu s mlaznicom u obliku zvijezde. Preko muffina natisnuti glazuru (ili jednostavno nanijeti žlicom) i posuti s malo cimeta.

Sastojci

  • ¾ šalice sirovog šećera
  • 2 jaja iz slobodnog uzgoja, lagano tučena
  • 2 šalice brašna s paškom za pecivo
  • 1 žlica mljevenog cimeta + dodatno za naprašivanje
  • ½ šalice mrvljenog kokosa +1 žlica dodatno za dekoraciju
  • 1 žlice sitno naribane korice naranče
  • ½ šalice kokosova ulja (umjesto 125 g maslaca)
  • ¾ šalice mlaćenice
  • 125 g svježih borovnica
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g maslaca od kikirikija
  • 100 g omekšanog maslaca
  • 1 žlica mlijeka
  • 1 žlica meda

Povezani recepti