Opis
Zagrijati pećnicu na 180°C (160° za pećnice s ventilatorom). Obložiti papirnatim čašicama teksaški lim za muffine sa 6 rupa. U velikoj zdjeli miksati šećer i jaja, dok se šećer ne otopi. Promiješati ulje i mlaćenicu. Promiješati brašno, cimet, kokos i koricu naranče da se sjedine. Nježno umiješati borovnice.
Smjesu žlicom stavljati u papirnate čašice i posipavati dodatnim kokosom. Muffine peći 25 minuta ili dok štap za probanje izađe čist. Staviti sa strane u lim da se hladi 10 minuta. Muffine iskrenuti na rešetku da se potpuno ohlade.
Za glazuru staviti šećer, maslac kikirikija u posudu miksera i promiješati malom brzinom da postane glatko. Sada dodati mlijeko i med te ponovo miješati dok se sve ne sjedini. Smjesu staviti u slastičarsku vrećicu s mlaznicom u obliku zvijezde. Preko muffina natisnuti glazuru (ili jednostavno nanijeti žlicom) i posuti s malo cimeta.
Sastojci
- ¾ šalice sirovog šećera
- 2 jaja iz slobodnog uzgoja, lagano tučena
- 2 šalice brašna s paškom za pecivo
- 1 žlica mljevenog cimeta + dodatno za naprašivanje
- ½ šalice mrvljenog kokosa +1 žlica dodatno za dekoraciju
- 1 žlice sitno naribane korice naranče
- ½ šalice kokosova ulja (umjesto 125 g maslaca)
- ¾ šalice mlaćenice
- 125 g svježih borovnica
- 100 g šećera u prahu
- 100 g maslaca od kikirikija
- 100 g omekšanog maslaca
- 1 žlica mlijeka
- 1 žlica meda