Opis

Način pripreme:

1. Za biskvite u posudi za miksanje stavite mljevenu kavu, šećer, maslac, dvije vrste brašna i prstohvat soli. Miješajte dok ne dobijete teksturu maslenog tijesta. Razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje i stavite u hladnjak da se maslac stisne.

2. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Nakon toga pomoću obruča (promjera 5 cm) izrežite iz tijesta kolačiće. Preostalo tijesto ponovno razvaljajte  и također izrežite kolačiće. Posložite ih na lim na papir za pečenje i pecite ih oko 10 minuta.

3. Za slatku smjesu prvo namočite želatinu u hladnoj vodi da omekša. Stavite bjelanjke na miksanje malom brzinom. Od meda i vode pripremite sirup i u njemu rastopite želatinu. Ulijte sirup k razmućenim bjelanjcima u tankom mlazu. Tucite srednjom brzinom oko 10 minuta.

Kada se bjelanjci dobro izmute, dodajte nastruganu limunovu koru, limunov sok i kokosovo brašno. Pažljivo miješajte silikonskom mutilicom.

4. Prebacite smjesu u zdjelice i ukrasite kolače. Ukrasite kokosovim brašnom i naribanom čokoladom. 

Sastojci

Za biskvit

  • 110 g maslaca
  • 110 g smeđeg šećera
  • 65 g bademovog brašna
  • 80 g brašna
  • 15 g kakaa
  • 10 g kave u zrnu
  • 1 prstohvat soli

Za mereng s medom i kokosom

  • 100 g meda
  • 50 g vode
  • 6 g želatine (u listićima)
  • 120 g bjelanjaka
  • 50 g kokosovog brašna
  • sok i kora 1/2 limuna

Povezani recepti