Opis
Način pripreme:
1. Za biskvite u posudi za miksanje stavite mljevenu kavu, šećer, maslac, dvije vrste brašna i prstohvat soli. Miješajte dok ne dobijete teksturu maslenog tijesta. Razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje i stavite u hladnjak da se maslac stisne.
2. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Nakon toga pomoću obruča (promjera 5 cm) izrežite iz tijesta kolačiće. Preostalo tijesto ponovno razvaljajte и također izrežite kolačiće. Posložite ih na lim na papir za pečenje i pecite ih oko 10 minuta.
3. Za slatku smjesu prvo namočite želatinu u hladnoj vodi da omekša. Stavite bjelanjke na miksanje malom brzinom. Od meda i vode pripremite sirup i u njemu rastopite želatinu. Ulijte sirup k razmućenim bjelanjcima u tankom mlazu. Tucite srednjom brzinom oko 10 minuta.
Kada se bjelanjci dobro izmute, dodajte nastruganu limunovu koru, limunov sok i kokosovo brašno. Pažljivo miješajte silikonskom mutilicom.
4. Prebacite smjesu u zdjelice i ukrasite kolače. Ukrasite kokosovim brašnom i naribanom čokoladom.
Sastojci
Za biskvit
- 110 g maslaca
- 110 g smeđeg šećera
- 65 g bademovog brašna
- 80 g brašna
- 15 g kakaa
- 10 g kave u zrnu
- 1 prstohvat soli
Za mereng s medom i kokosom
- 100 g meda
- 50 g vode
- 6 g želatine (u listićima)
- 120 g bjelanjaka
- 50 g kokosovog brašna
- sok i kora 1/2 limuna