Kokosova pjena na hrskavom biskvitu
Recept iz: Pavel Pavlov
Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.
Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.
Sastojci
- 110 g maslaca
- 110 g smeđeg šećera
- 65 g bademovog brašna
- 80 g brašna
- 15 g kakaa
- 10 g kave u zrnu
- 1 prstohvat soli
- 100 g meda
- 50 g vode
- 6 g želatine (u listićima)
- 120 g bjelanjaka
- 50 g kokosovog brašna
- sok i kora 1/2 limuna
Priprema
- 1. Za biskvite u posudi za miksanje stavite mljevenu kavu, šećer, maslac, dvije vrste brašna i prstohvat soli. Miješajte dok ne dobijete teksturu maslenog tijesta. Razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje i stavite u hladnjak da se maslac stisne.
- 2. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Nakon toga pomoću obruča (promjera 5 cm) izrežite iz tijesta kolačiće. Preostalo tijesto ponovno razvaljajte и također izrežite kolačiće. Posložite ih na lim na papir za pečenje i pecite ih oko 10 minuta.
- 3. Za slatku smjesu prvo namočite želatinu u hladnoj vodi da omekša. Stavite bjelanjke na miksanje malom brzinom. Od meda i vode pripremite sirup i u njemu rastopite želatinu. Ulijte sirup k razmućenim bjelanjcima u tankom mlazu. Tucite srednjom brzinom oko 10 minuta.
- Kada se bjelanjci dobro izmute, dodajte nastruganu limunovu koru, limunov sok i kokosovo brašno. Pažljivo miješajte silikonskom mutilicom.
- 4. Prebacite smjesu u zdjelice i ukrasite kolače. Ukrasite kokosovim brašnom i naribanom čokoladom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri