Kokonda
Recept iz: Peter Kuruvita
Narežite ribu na komada veličine 1 cm i stavite ih u zdjelu sa sokom od limete. Ubacite ih i ostavite da odstoji 30 minuta ili dok riba postane prozirna.
Dodajte luk, čili, muškatni oraščić i rajčice, sve dobro promiješajte, dodajte kokosovu kremu, papar i začinite sa solju. Odmah servirati i posipati grančicama korijandera.
Sastojci
- 1 filet skuše (rainbow runner), otprilike 1kg, oguljen i otkošten (možete koristiti i snapper, bakalar ili tunu)
- Sok od 2 velike limete
- 1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
- 4 mala zelena čilija, nasjeckana
- 20g kandiranog muškatnog oraščića, sitno nasjeckanog
- 3 zrele rajčice, oguljene i nasjeckane na kockice
- 250ml (1 šalica) kokosove kreme
- 1 žličica crnog papra
- Sol, prema okusu
- ½ svežanj grančica korijandera, za serviranje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom