Opis

Pekan orasi u šećeru

  1. U loncu prokuhajte šećer i vodu. Dodajte pekan orahe i nastavite kuhati dodatne tri minute.

  2. Višak sirupa ocijedite, a pekan orahe stavite na kalup obložen papirom za pečenje.

  3. Pecite u pećnici 20 minuta na 160°C dok se ne osuši i postane hrskavo.

Karamela od pekan oraha

  1. Lagano namastite kvadratni kalup veličine 160mm x 160mm i stavite ga na ravan lim za pečenje obložen papirom za pečenje. U srednje velikom loncu prokuhajte vrhnje i vaniliju. Ostavite sa strane.
  2. U lonac stavite šećer i lagano miješajte dok ne poprimi zlatnu boju i dok se sav šećer ne rastopi.
  3. Prokuhano vrhnje ulijte u karamelu kako bi se prestala kuhati, prije nego dodate glukozu, maslac, med i sol.
  4. Miješajte bez prestanka dok ne dosegne temperaturu od 118°C.
  5. Maknite s vatre i dodajte sodu bikarbonu, pekan orahe i čokoladu.
  6. Ulijte u namašćeni kalup.
  7. Ostavite da se stisne na sobnoj temperaturi (ne u hladnjaku).
  8. Nauljenim nožem narežite kvadrate ili pravokutnike.

Sastojci

Pekan orasi u šećeru

  • 80 ml vode
  • 110 g sitnog (kotač) šećera
  • 105 g pekan oraha, grubo narezanih

Karamela od pekan oraha

  • biljno ulje za namašćivanje
  • 315 ml svježeg vrhnja 35% udio masti
  • 1 žličica paste od vanilije
  • 160 g sitnog (kotač) šećera
  • 55 g tekuće glukoze
  • 60 g maslaca
  • 20 g meda
  • 3 g soli
  • 1 g sode bikarbone
  • 80 g tamne čokolade visoke kvalitete

Povezani recepti