Kobasica od pastrve s bijelim grahom u medu

Kobasica od pastrve s bijelim grahom u medu

Opis

Priprema:

1.Počnite tako što ćete skuhati grah koji ste prethodno namakali preko noći.

Kobasica od pastrve

2.Sitno nasjeckajte poriluk, ljutike i dva češnja češnjaka.

3.Ispržite kriške slanine. Kada porumene, maknite ih uz rub tave te dodajte poriluk, ljutiku i češnjak s timijanom.

4.Nakon nekoliko minuta na masnoći od slanine i maslinovu ulju ispržite poriluk, ljutiku, češnjak i timijan.

5.Izvadite slaninu iz tave kada postane hrskava i pustite da se ohladi.

6.Ulijte medovinu, jabukov sok i bijelo vino te kuhajte dok ne dobijete sirup. Potom ostavite u zdjeli da se ohladi.

7.U međuvremenu, grubo narežite kruh i namočite ga u mlijeku.

8.Nasjeckajte filete pastrve te stavite u blender zajedno s kruhom namočenim u mlijeku i jajetom. Blendajte dok ne dobijete grubu teksturu.

9.Zatim dodajte smjesu luka, sjeckani peršin i nasjeckanu slaninu s malo vrhnja. Promiješajte, nemojte blendati.

10.         Ostavite u hladnjaku da se ohladi.

11.         Dasku za rezanje prekrijte s dva sloja plastične folije veličine formata A4.

12.         Izvadite smjesu iz posude te oblikujte kobasicu na sredini folije.

13.         Presavijte foliju preko smjese da dobijete cjevasti oblik. Zavežite oba kraja folije jedan za drugim.

14.         Zagrijte 2 litre vode do vrenja (nemojte da proključa).

15.         Kobasicu u foliji stavite u vodu i neka se kuha 20 minuta na niskoj temperaturi. (Pripazite da voda ne ključe, nego samo lagano vrije.) Nakon što se kobasica kuhala 20 minuta, stavite je u posudu s hladnom vodom.

16.         Ispržite kriške kobasice u tavi na malo maslinova ulja. Kriške moraju poprimiti zlatnu boju.

 

Bijeli grah u medu

17.         Zatim stavite rajčice u zdjelu s toplom vodom na 1 minutu, zarežite dno u obliku križa, ogulite ih, uklonite sjemenke i narežite.

18.         Ispržite nasjeckanu ljutiku, češnjak i timijan na maslinovu ulju na srednjoj temperaturi dok ispari tekućina.

19.         Kada ljutika postane staklasta, dodajte dvije velike žlice meda i karamelizirajte.

20.         Dodajte ocat od meda i medovinu.

21.         Kad proključa, dodajte punomasno vrhnje i neka uzavre. Kada punomasno vrhnje proključa, dodajte kuhani grah. Narežite kobasicu na kriške debljine 1,5 cm.

22.         Grahu dodajte rajčice i nasjeckani peršin na nekoliko sekundi (samo da malo obamre).

 

Stavite grah na tanjur i gore posložite kriške kobasice. Poslužite! 

Sastojci

Kobasice od pastrve

  • 3 debele kriške slanine
  • 2 poriluka
  • 6 ljutika
  • 2 češnja češnjaka
  • timijan
  • 100 ml medovine
  • 250 ml jabukova vina
  • 100 ml bijelog vina
  • 3 debele kriške kruha od kiselog tijesta
  • 1 jaje
  • 4 filetirane pastrve
  • peršin ravnog lista
  • 300 ml punomasnog vrhnja

Bijeli grah u medu

  • 1 kg bijelog graha haricot tarbais (prethodno namakati) ili bilo kojeg drugog bijelog graha
  • rajčice
  • 3 češnja češnjaka
  • 4 velike ljutike
  • timijan
  • 2 velike žlice meda
  • 75 ml octa od meda
  • 100 ml medovine
  • 100 ml punomasnog vrhnja
  • sol i papar po želji

Povezani recepti