Sastojci

  • 250 g pročišćenog maslaca ghee
  • 375 g tijesto za kadaif
  • 500 g čvrste ricotte
  • 300 g mozzarelle, narezane
  • 300 g pistacija u ljusci, nasjeckanih
  • Šećerni sirup:
  • 440 g šećera
  • ½ limuna, sok
  • 1 žličica ružine vodice

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180°C.
  • Otopite ghee u tavi na srednjoj vatri. Premažite s dijelom dno zdjele za pečenje veličine 20 -25 cm.
  • Stavite tijesto za kadaif u veliku zdjelu i ručno ga obložite maslacom ghee. Stavite dvije trećine tijesta na dno posude za pečenje.
  • Razmrvite ricottu i raširite po tijestu pa stavite mozzarellu na ricottu i prekrijte preostalim tijestom kadaif. Premažite po vrhu s još malo maslaca ghee. Pecite 40 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju na vrhu.
  • U međuvremenu, napravite šećerni sirup. Stavite šećer, limunov sok, ružinu vodicu i 500 ml vode u tavu pa pustite da zakipi. Kuhajte pet minuta pa uklonite s vatre i pustite da se ohladi.
  • Kad je knafeh gotov, izvadite ga iz pećnice i pažljivo preokrenite na pladanj. Prelijte ga s dosta sirupa i pospite sjeckanim pistacijima.

Povezani recepti

Vidi sve