Knafeh
Recept iz: Shane Delia
Sastojci
- 250 g pročišćenog maslaca ghee
- 375 g tijesto za kadaif
- 500 g čvrste ricotte
- 300 g mozzarelle, narezane
- 300 g pistacija u ljusci, nasjeckanih
- Šećerni sirup:
- 440 g šećera
- ½ limuna, sok
- 1 žličica ružine vodice
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Otopite ghee u tavi na srednjoj vatri. Premažite s dijelom dno zdjele za pečenje veličine 20 -25 cm.
- Stavite tijesto za kadaif u veliku zdjelu i ručno ga obložite maslacom ghee. Stavite dvije trećine tijesta na dno posude za pečenje.
- Razmrvite ricottu i raširite po tijestu pa stavite mozzarellu na ricottu i prekrijte preostalim tijestom kadaif. Premažite po vrhu s još malo maslaca ghee. Pecite 40 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju na vrhu.
- U međuvremenu, napravite šećerni sirup. Stavite šećer, limunov sok, ružinu vodicu i 500 ml vode u tavu pa pustite da zakipi. Kuhajte pet minuta pa uklonite s vatre i pustite da se ohladi.
- Kad je knafeh gotov, izvadite ga iz pećnice i pažljivo preokrenite na pladanj. Prelijte ga s dosta sirupa i pospite sjeckanim pistacijima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom