Rehidrirajte borovnice u vrućem temeljcu 15 minuta. Potapkajte meso da se osuši i posipajte ga solju i dobrom količinom mljevenog papra. U velikoj tavi na srednjoj do jakoj vatri rastopite maslac s uljem u tavi i prepecite meso 3-4 minute sa svake strane ako hoćete srednje pečeno ili pecite po želji. Stavite meso na poslužavnik i ostavite ga da počiva 4-5 minuta dok pripremate umak.

Dodajte kockicu preostalog maslaca u tavu pa dodajte rabarbaru. Obložite je maslacem, a drvenom kuhačom ostružite s dna tave karamelizirane komadiće. Dodajte luk kozjak te ocijedite borovnice (sačuvajte temeljac) te ih isto dodajte u tavu.  Kuhajte još minutu ili dok ne pozlati. Deglazirajte vinom i kad se smanji za polovicu, dodajte sačuvani temeljac. Neka krčka još 5-10 minuta ili dok se umak ne zgusne. Dodajte začine ako treba te ulijte sokove od mesa s poslužavnika za dodatni okus.

Narežite meso u suprotnom smjeru od teksture. Ulijte umak na tanjur i posložite narezane filete povrh njega. Poslužite sa sotiranim krumpirima zelenim povrćem kuhanim na pari.

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 40g maslaca
  • 4 fileta klokana (oko 450g)
  • 80g (oko 2 štapića) rabarbare, sitno nasjeckana
  • 2 luka kozjaka, sitno nasjeckana
  • 3 žlice sušenih borovnica
  • 78 ml crnog vina
  • 118 ml telećeg ili pilećeg temeljca, vrućeg
  • Sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve