Klokan s borovnicama i umakom od rabarbare
Recept iz: Justine Schofield
Rehidrirajte borovnice u vrućem temeljcu 15 minuta. Potapkajte meso da se osuši i posipajte ga solju i dobrom količinom mljevenog papra. U velikoj tavi na srednjoj do jakoj vatri rastopite maslac s uljem u tavi i prepecite meso 3-4 minute sa svake strane ako hoćete srednje pečeno ili pecite po želji. Stavite meso na poslužavnik i ostavite ga da počiva 4-5 minuta dok pripremate umak.
Dodajte kockicu preostalog maslaca u tavu pa dodajte rabarbaru. Obložite je maslacem, a drvenom kuhačom ostružite s dna tave karamelizirane komadiće. Dodajte luk kozjak te ocijedite borovnice (sačuvajte temeljac) te ih isto dodajte u tavu. Kuhajte još minutu ili dok ne pozlati. Deglazirajte vinom i kad se smanji za polovicu, dodajte sačuvani temeljac. Neka krčka još 5-10 minuta ili dok se umak ne zgusne. Dodajte začine ako treba te ulijte sokove od mesa s poslužavnika za dodatni okus.
Narežite meso u suprotnom smjeru od teksture. Ulijte umak na tanjur i posložite narezane filete povrh njega. Poslužite sa sotiranim krumpirima zelenim povrćem kuhanim na pari.
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 40g maslaca
- 4 fileta klokana (oko 450g)
- 80g (oko 2 štapića) rabarbare, sitno nasjeckana
- 2 luka kozjaka, sitno nasjeckana
- 3 žlice sušenih borovnica
- 78 ml crnog vina
- 118 ml telećeg ili pilećeg temeljca, vrućeg
- Sol i papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja